Twitter va interzice toate reclamele politice: "Trebuie castigate, nu cumparate"

Joi, 31 Octombrie 2019, ora 08:23
2162 citiri
Twitter va interzice toate reclamele politice: "Trebuie castigate, nu cumparate"
Foto: Arhiva Facebook/Twitter

Twitter a anuntat, miercuri, ca incepand din 22 noiembrie va interzice toate reclamele politice pe platfoma sa, pe fondul presiunilor la care sunt supuse retelele de socializare de a bloca tentativele de influentare a alegerilor prin intermediul informatiilor false.

"Am luat decizia de a opri toata publicitatea politica pe Twitter, la nivel global. Credem ca raspandirea mesajelor politice trebuie castigata, nu cumparata", afirma intr-un comunicat directorul general al Twitter, Jack Dorsey.

Companiile de media sociala, inclusiv Facebook, concurenta Twitter, sunt supuse unor presiuni tot mai mari pentru a opri difuzarea reclamelor care raspandesc informatii inexacte, transmite Reuters.

Facebook s-a angajat sa ia masuri pentru a combate dezinformarile, dupa ce propaganda rusa pe platforma sa inainte de alegerile prezidentiale americane din 2016 ar fi influentat rezultatul ascrutinului castigat de Donald Trump.

Dar Facebook a luat decizia de a nu verifica veridicitatea reclamelor publicate de politicieni, ci doar pe aceea a reclamelor platformelor politice, provocand nemultumirea candidatilor democrati in alegerile prezidensiale din 2020, cum ar fi fostul vicepresedinte Joe Biden si senatoarea Elizabeth Warren.

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a aparat decizia companiei, afirmand ca nu vrea sa ingradeasca discursul politic.

Iata de ce nu vrea Mark Zuckerberg sa interzica reclamele politice pe Facebook, chiar daca sunt false

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#Twitter interzice reclame politice , #stiri Twitter