Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Twitter va inchide anumite conturi. Ce utilizatori sunt vizati

Marti, 19 Decembrie 2017, ora 10:06
2003 citiri
Twitter va inchide anumite conturi. Ce utilizatori sunt vizati
Foto: Arhiva Pixabay

Twitter va incepe sa publice avertismente vizuale in fata fotografiilor care prezinta svastici naziste si alte simboluri considerate ale urii.

De asemenea, platforma va interzice folosirea acestor imagini in fotografiile de profil ale utilizatorilor, au anuntat reprezentanti ai retelei sociale.

Decizia reprezinta una dintre masurile pe care compania Twitter le va lua pentru a limita actiunile intreprinse de simpatizantii doctrinei ce promoveaza suprematia alba si de alte grupari care sustin violenta si ura.

Acestea au devenit indezirabile pe platforma de microblogging, care avea in trecut o viziune absolutista in privinta libertatii de exprimare.

Twitter a anuntat public ca va inchide conturile asociate unor organizatii nonguvernamentale care promoveaza violenta fata de civili si ca va interzice pseudonimele ce reprezinta amenintari violente sau insulte rasiale.

De asemenea, compania va elimina de pe retea acele mesaje (tweet-uri) care celebreaza violenta si glorifica persoanele care comit acte de violenta.

Twitter, o companie infiintata in orasul San Francisco in 2006, s-a autocaracterizat initial prin sintagma "aripa libera a partidului libertatii de exprimare" si a incercat sa se tina departe de disputele dintre utilizatorii ei.

Insa acest lucru s-a schimbat, intrucat hartuirile persistente au alungat de pe Twitter unele femei si unii reprezentanti ai minoritatilor, limitandu-le capacitatea de a se putea exprima.

Cresterea simpatizantilor doctrinei care promoveaza suprematia alba in Statele Unite a contribuit, de asemenea, la modificarea standardelor in industria retelelor de socializare.

In august, aceste companii au inceput sa blocheze conturile acestor utilizatori, dupa ce sute de sustinatori ai suprematiei albe s-au reunit in Charlottesville, Virginia, iar unul dintre ei a fost acuzat cu uciderea unei femei in varsta de 32 de ani, pe care a lovit-o cu un automobil.

In octombrie, Twitter a anuntat ca isi va inaspri regulamentul in privinta hartuirii sexuale, intimidarii si a altor tipuri de comportamente online reprobabile.

Tweet-urile pot in continuare sa contina imagini care promoveaza ura, insa utilizatorii trebuie sa faca clic peste un avertisment vizual pentru a putea sa le vizualizeze, au precizat reprezentantii companiei.

Imagini care promoveaza ura vor fi interzise in fotografiile de profil ale utilizatorilor si complet restrictionate in alte tari ale caror legi nationale impun acest lucru, asa cum este cazul in Germania.

Svastica nazista este singurul exemplu specific oferit de Twitter asociat imaginilor care promoveaza ura, insa compania americana a precizat ca va incerca sa publice avertismente vizuale pentru toate simbolurile istorice asociate cu gruparile care promoveaza ura sau care descriu oameni sub nivelul demnitatii umane.

Twitter a precizat ca a luat decizia de a nu include steagul trupelor confederate americane in categoria imaginilor care incita la ura, invocand locul ocupat de acest drapel in istoria Statelor Unite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
În timp ce în Uniunea Europeană statele membre reduc producția de petrol și gaze naturale pentru a îndeplini țintele de mediu, Statele Unite ale Americii au fost în 2023 cel mai mare...
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
#Twitter conturi sterse, #Twitter utilizatori fotografii profil , #utilizatori