Neasteptatele curiozitati ale programului YouTube

Sambata, 07 Aprilie 2012, ora 19:12
7240 citiri
Neasteptatele curiozitati ale programului YouTube

Unii cred ca stiu totul despre YouTube. Altii cred ca nu nu stiu mai nimic, iar o categorie inca numeroasa nici nu stie ca exista asa ceva. Nu acestora li se adreseaza prezentele randuri.

Li se adreseaza celor care stiu ca nu stiu destul, dar ar vrea sa mai cunoasca ceva. Pentru ei, portalul Kabanik face o scurta prezentare, din care extragem:

1. Atunci cand au inceput proiectul programului YouTube, toti cei trei fondatori (Steve Chen, Chad Hurley si Jawed Karim) lucrau la aceeasi companie: PayPal.

2. Brandul YouTube a fost inregistrat de Sfantul Valentin: in ziua de 14 februarie 2005. Este tanar: n-are decat sapte ani.

3. Dintre utilizatorii actuali ai programului, 50% sunt inregistrati in SUA, iar 20% au varsta sub 20 ani.

4. Daca patrimoniul de filme al YouTube ar fi fost pus la dispozitia studiourilor Hollywood, ar fi suficient material pentru a turna 60.000 de filme noi pe saptamana.

5. Pentru a realiza atatea videoclipuri, cate au fost descarcate pe YouTube in ultimele doua luni, companile NBC, ABC si CBS ar fi trebuit sa lucreze incepand din 1948 si pana in prezent sau, daca vreti, incepand de acum si pana in anul 2076.

6. Volumul actual al traficului video de pe YouTube este echivalent cu tot traficul de pe toate canalele internet folosite in anul 2000.

7. Pentru a viziona toate filmele de pe YouTube aveti nevoie de peste 1.000 de ani (dar, in acest timp, numarul videoclipurilor incarcate pe YouTube va creste cu un miliard).

8. Cea mai populara categorie de programe video incarcate este "Muzica" - circa 20% din toate videoclipurile YouTube.

9. Primul video postat vreodata pe YouTube era intitulat "Ne gasim in gradina zoologica". A avut loc la 23 aprilie 2005 si a fost realizat de Karim Javed, unul dintre fondatori.

10. Numarul de accesari zilnice pe YouTube depaseste 2 miliarde si este in continua crestere.

11. Compania Google a cumparat YouTube in anul 2006 la valoarea exorbitanta de 1,65 miliarde de dolari.

12. La 3 martie 2007, compania Viacom a actionat in judecata Google, pentru incalcarea in masa a unor drepturi de autor prin programul YouTube, cerand sa i se comunice datele personale ale tuturor utilizatorilor. Judecatorul federal din New York a dat castig de cauza reclamantului.

13. Exista utilizatori care, lansandu-si un modest clip pe YouTube, au ajuns vedete de prestigiu mondial. Un astfel de exemplu este canadianul Justin Bieber, al carui clip l-a lansat, intr-o doara, mama.

14. In noiembrie 2010, pe YouTube se incarcau 35 de ore de video pe minut, ceea ce corespunde cu 50.400 de ore pe zi. Erau numai cinci ani de la infiintare.

15. In 2009, guvernul chinez a blocat accesul la YouTube, in replica la unele imagini, care reprezentau soldati chinezi actionand violent asupra unor tibetani.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#curiozitati YouTube, #YouTube numar videoclipuri, #YouTube istorie, #YouTube fondatori , #Youtube