Acord SUA - Elvetia privind procesul in care este implicat grupul bancar UBS

Miercuri, 12 August 2009, ora 20:41
750 citiri
Acord SUA - Elvetia privind procesul in care este implicat grupul bancar UBS

Statele Unite si Elvetia au ajuns la o intelegere privind un proces intentat de autoritatile americane bancii elvetiene UBS AG, in cadrul caruia solicitau publicarea numelor a 52.000 de cetateni americani titulari de conturi UBS, suspectati de evaziune fiscala.

Guvernele au stabilit o serie de intelegeri si vor semna ulterior acordul final, i-a transmis avocatul Departamentului de Justitie, Stuart Gibson, judecatorului districtual Alan Gold, relateaza Bloomberg.

Gibson nu a oferit detalii referitoare la acord sau la momentul in care va fi trimis catre Gold.

Gibson i-a spus judecatorului pe 31 iulie ca cele doua tari au ajuns la un acord de principii pentru incheierea procesului si ca au solicitat, pe 7 august, mai mult timp pentru negocieri.

Avocatii specializati in taxe si impozite estimeaza ca UBS va dezvalui numele a mii de titulari de conturi, dupa ce a oferit autoritatilor americane date despre 250 de clienti, pe 18 februarie. UBS, cu sediul in Zurich, a acceptat sa plateasca 780 milioane dolari pentru a evita acuzatiile de evaziune fiscala.

De atunci, trei clienti UBS au pledat vinovati in Statele Unite, pentru ascunderea unor active bancare de autoritatile americane.

Mii de clienti UBS au evitat urmarirea penala dupa ce au oferit voluntar autoritatilor date privind conturile din Elvetia.

In ultima luna, Elvetia a negociat cu autoritatile americane in numele bancii, sustinand ca cererea americana privind dezvaluirea de catre UBS a unor date personale ale clientilor ar incalca legislatia elvetiana.

Elvetia a amenintat ca va confisca datele cerute de Fiscul american in cazul in care judecatorul Gold va decide dezvaluirea acestor date.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#acord SUA Elvetia UBS, #proces banca elvetiana UBS, #dezvaluire date banci elvetiene , #Elvetia