Un tinichigiu roman, erou in Italia

Vineri, 26 Iunie 2009, ora 18:40
2907 citiri
Un tinichigiu roman, erou in Italia

Marcel Nicusor, un roman de 21 de ani de meserie tinichigiu, a ajuns o adevarata celebritate locala la Udine, in Italia, dupa ce a sarit in apa, alaturi de alti trei italieni pentru a salva viata unei batrane ce cazuse cu automobilul in raul Ledra.

Femeia, in varsta de 78 de ani, a pierdut controlul BMW-ului cu care circula si a aterizat in apele raului involburat ai caror curenti foarte puternici erau gata-gata sa o traga la fund, informeaza Romanian Global News.

Patru tineri s-au aruncat in apa incercand sa o salveze pana la sosirea politistilor. Primul a fost Walter Cannone, de 33 ani, care a incercat sa deschida portiera masinii dar nu numai ca nu a reusit ci era cat pe ce sa fie si el tarat de apele involburate.

Cand a vazut ce se petrece, Marcel Nicusor, s-a aruncat fara ezitare in apa si l-a ajutat pe Walter Cannone s-o scoata pe batrana din masina inainte ca aceasta sa o ia la vale.

Intre timp, alti doi italieni s-au aruncat in rau pentru a-i ajuta pe ceilalti salvatori sa iasa in siguranta la suprafata.

Cand au scos-o la mal, femeia era constienta, dar vizibil tulburata si cu o rana la fata care sangera. A fost transportata de urgenta la spital iar pompierii au inceput operatiunile pentru recuperarea masinii, care au durat cateva ore.

Il Messaggero Veneto: Erou din intamplare

Cotidianul 'Il Messaggero Veneto" a titrat: "Il carrozziere romeno eroe per caso: mai avuto paura", intervievandu-l pe Marcel Nicusor, tinichigiu de meserie.

"Geamul era coborat si ea era foarte speriata, pe fata ii curgea sange. Dar nu m-am temut nici pentru ea, nici pentru mine. Stiam ca vom reusi", spune acesta.

Marcel Nicusor are 21 de ani si de patru traieste in Friuli. Familia sa este in Romania, iar el s-a mutat de putin timp la Cervignano. Este tinichigiu si lucreaza pe barci.

In acea dimineata se indrepta spre centru dar cand a vazut acel BMW zburand in canal, s-a oprit imediat.

"In ajutorul femeii se aruncase o alta persoana, povesteste, dar am vazut ca nu reusea sa o scoata afara, mi-am scos incaltamintea, mi-am golit buzunarele si m-am aruncat si eu. Nu a fost usor, pentru ca era un curent foarte puternic. Cand in sfarsit am reusit sa ma apropii, celalalt o prinsese de brate. Eu l-am ajutat si impreuna am tras-o afara".

Celor care il saluta ca pe un erou, le raspunde surazand: "Pentru mine sa ma arunc a fost floare la ureche. Si acum sunt cu adevarat multumit".

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Marcel Nicusor Udine, #roman salvator Italia, #roman erou Italia , #stiri Udinese