Congresul UDMR a decis o cota de reprezentare de 33% pentru femei

Sambata, 13 Mai 2017, ora 17:24
2124 citiri
Congresul UDMR a decis o cota de reprezentare de 33% pentru femei
Foto: Facebook/Kelemen Hunor

Congresul UDMR a adoptat, sambata, la Zalau, o modificare a Statutului Uniunii prin care se instituie o cota obligatorie de reprezentare a femeilor in proportie de 33% in organizatiile locale, iar in organizatiile judetene si forurile de conducere nationala - 15% vor fi femei.

Presedintele executiv al UDMR, Porcsalmi Balint, a declarat ca Statutul modificat garanteaza si reprezentarea in Parlament pentru maghiarii care traiesc in comunitati dispersate.

"Am aprobat in congres doua modificari majore, foarte importante, la Statutul Uniunii. Prima se refera la consolidarea rolului femeii la nivelul organizatiilor locale, judetene si forurilor de conducere nationale. Astfel, se prevede la nivelul organizatiilor locale introducerea unei cote obligatorii de 33% pentru femei, iar la nivelul organizatiilor judetene si al forurilor de conducere nationale, Organizatia de Femei a UDMR va delega 15% femei.

Cea de-a doua modificare se refera la garantarea reprezentarii maghiarilor care traiesc in comunitati dispersate in Parlament, astfel incat acestia sa aiba locuri eligibile pe listele de candidati la alegerile parlamentare", a spus Porcsalmi.

Congresul UDMR a fost convocat, sambata, pentru a modifica statutul Uniunii si pentru a decide politicile strategice pe care le va urma formatiunea in urmatorii doi ani.

Organizatia de Femei a UDMR sprijina initierea unor cursuri de autoaparare pentru femei si va inainta un proiect de amendare a legislatiei referitoare la violenta impotriva femeilor, care prevede pedepse mai severe pentru agresori.

In rezolutia "Violenta impotriva femeilor este problema comunitatii, nu doar a victimei!" adoptata, sambata, la Congresul UDMR, se arata ca, in Romania, peste 200 de femei isi pierd viata pe an din cauza violentei domestice, ceea ce este o situatie de neconceput.

"La fiecare 30 de secunde, o femeie este hartuita, agresata in Romania. Peste 200 de femei pe an isi pierd viata datorita violentei domestice, ceea ce este o situatie de neconceput. (...) Sprijinim, totodata, si initierea unor cursuri de autoaparare pentru femei.

Din moment ce solutiile oferite de catre stat sunt insuficiente, in sensul ca nu garanteaza nici siguranta imediata sau de lunga durata, nici perspectiva victimelor, UDMR va inainta un proiect de amendare a legislatiei in domeniu, pentru indepartarea imediata a agresorului si pentru instituirea unor pedepse mai severe. Combaterea violentei impotriva femeilor este cauza intregii comunitati, atat a femeilor, cat si a barbatilor", se arata in documentul citat.

In rezolutie se subliniaza ca 2017 este anul european al combaterii violentei impotriva femeilor, fenomen care este un obiectiv de maxima prioritate pentru UDMR.

Iata ce mesaje au transmis presedintele tarii si seful PSD cu ocazia Congresului UDMR: Iohannis da UDMR exemplu pentru celelalte partide, Dragnea ii invita pe maghiari sa voteze candidatul PSD la prezidentiale

Iar Kelemen Hunor a subliniat in discursul sau de la congres ca nu functioneaza nici statul de drept, nici democratia in Romania

Citeste o analiza scrisa pentru Ziare.com despre capcana in care sunt prizonieri liderii UDMR si cum ii joaca Viktor Orban pe degete

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#congres UDMR Zalau femei , #alegeri UDMR
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Porcsalmi Balint (foarte frumos nume :) aproba 15% femei in UDMR.