Rezultate alegeri PCM a castigat o singura primarie in judetul Mures

Luni, 16 Iunie 2008, ora 20:24
1969 citiri
Rezultate alegeri PCM a castigat o singura primarie in judetul Mures

PCM a castigat in judetul Mures o singura functie de primar, in comuna Fantanele, unde Laszlo Arpad l-a devansat, in turul doi al alegerilor, pe contracandidatul sau la UDMR, Takacs Kalman.

Potrivit rezultatelor finale comunicate de BEJ Mures, in turul doi de scrutin cele mai multe mandate de primar in judet au revenit PSD. Astfel, PSD are in Mures 13 primari din al doilea tur, urmat de PD-L, cu 12 edili, PNL - 6, UDMR - 3, PRM - 2, PCM -1, iar un primar este independent.

UDMR se mentine pe primul loc in privinta numarului de primari in urma celor doua tururi ale alegerilor locale. Uniunea are 38 de primari, PSD are 25, PNL - 17, PD-L - 16, PRM - 2, PCM -1, iar trei sunt independenti.

Candidatul PSD din Sighisoara, Dorin Danesan, care mai avea nevoie de un singur vot pentru a castiga primaria din primul tur, l-a devansat in al doilea tur pe contracandidatul sau Florian Coman, de la PD-L.

In Fantanele, singurul candidat al Partidului Civic Maghiar intrat in turul doi, Laszlo Arpad, a castigat primaria in fata contracandidatului de la UDMR, Takacs Kalman. In Tarnaveni a castigat candidatul PD-L, Adrian Matei. Acesta a intrat in cursa impotriva candidatului PNL, Sorin Meghesan, transmite NewsIn.

In Ludus, primarul PSD, Ovidiu Dancu, a fost invins de reprezentantul PD-L, Florin Urcan, iar la Iernut, actualul primar, Vasile Cornea (PD-L) a pierdut in fata liberalului Ioan Nicoara.

Social democratul Viorel Bubau, primar din anul 1990 in comuna Santana de Mures, a pierdut in fata reprezentantului UDMR, Raduly Gheorghe. La Ungheni, a ramas in functie actualul primar, Ioan Covrig (PSD), care a reusit sa obtina mai multe voturi decat Teodor Giurgea (PD-L).

In Hodac, a castigat candidatul PD-L, Marin Iacob, care a obtinut mai multe voturi decat candidatul social-democrat Florean Niculici.

Urşi filmaţi când traversau un drum național din România: ”Grijă mare!” VIDEO
Urşi filmaţi când traversau un drum național din România: ”Grijă mare!” VIDEO
Şoferul unui autoturism care a circulat pe DN 15, pe varianta ocolitoare a localităţii Petelea din judeţul Mureş, a filmat doi urşi care traversează în fugă drumul naţional. În...
Cortegiu funerar urmărit de urs, în Mureș: ”Chiar am crezut că intră peste noi” VIDEO
Cortegiu funerar urmărit de urs, în Mureș: ”Chiar am crezut că intră peste noi” VIDEO
Circa 70 de oameni care făceau parte dintr-un cortegiu funerar au fost urmăriți de un urs, în drum spre cimitirul din comuna Bordoșiu, Mureș. Drumul spre cimitir trece printr-o pădure,...
#rezultate alegeri, #PCM, #Mures , #alegeri