Motiunea de cenzura a PNL-UDMR va fi depusa luni

Marti, 28 Aprilie 2009, ora 16:28
685 citiri
Motiunea de cenzura a PNL-UDMR va fi depusa luni

Textul motiunii de cenzura initiate de PNL si UDMR va fi depus in Parlament la inceputul saptamanii viitoare, au anuntat, marti, vicepresedintele PNL Varujan Vosganian si deputatul UDMR Lakatos Petru, ambii mandatati sa redacteze documentul impotriva Guvernului.

Vosganian a explicat ca "probabil la inceputul saptamanii viitoare" va fi depus la Parlament textul motiunii de cenzura. El a precizat ca forma care este deja redactata urmeaza a fi "trimisa in teritoriu" pentru a fi discutata si eventual imbunatatita, inclusiv prin intalniri cu reprezentanti ai patronatelor si sindicatelor.

Vicepresedintele PNL a mentionat ca cele doua teme majore care vor fi criticate in textul motiunii de cenzura sunt rectificarea bugetara si OUG 37/2009 privind schimbarea sefilor serviciilor deconcentrate.

Cat priveste numarul de semnaturi, Vosganian a afirmat ca, dupa cunostinta sa, s-a strans numarul necesar depunerii unei motiuni de cenzura - 118, doar de la parlamentari PNL si UDMR.

La randul sau, deputatul UDMR Lakatos Petru a declarat ca cele doua formatiuni semnatare ale motiunii de cenzura au convenit, la propunerea Uniunii, ca, fiind vorba despre o actiune impotriva Guvernului, ea sa atinga "mai multe aspecte", decizandu-se includerea si a temei serviciilor deconcentrate.

El a precizat ca textul se va depune in Parlament saptamana viitoare.

"E bine sa punem lucrurile la punct in asa fel incat la data dezbaterii sa nu avem discutii", a explicat Lakatos intarzierea depunerii motiunii de cenzura, pentru a nu se repeta situatia de la motiunea simpla a PNL pe educatie, cand textul initial a trebuit modificat, deoarece au aparut chestiuni suplimentare.

Pe de alta parte, liderul UDMR, Marko Bela a explicat, intr-o conferinta de presa, ca nu are semnale ca motiunea de cenzura va fi votata si de parlamentarii coalitiei si ca nu a discutat pana in prezent cu reprezentanti ai PSD si PDL despre acest subiect.

"Daca luam in calcul antecedentele, pana acum nu a trecut nicio motiune de cenzura, dar odata si odata tot trebuie sa se intample", a mai spus liderul UDMR. Intrebat cum va actiona UDMR daca motiunea de cenzura nu obtine voturile necesare in Parlament, liderul UDMR a declarat ca, in acest caz, se vor analiza si aspectele ce tin de constitutionalitatea masurilor luate de Executiv, avand in vedere o posibila sesizare a CCR.

Saptamana viitoare este de asteptat sa fie una incarcata politic, sfarsitul ei fiind marcat de inceperea campaniei electorale pentru europarlamentare - 8 mai. Liberalii, dar si democrat-liberalii au anuntat, pentru 9 mai, organizarea de evenimente pentru lansarea candidatilor la Parlamentul European. PNL planifica, la aceeasi data, si lansarea candidatului la alegerile prezidentiale, Crin Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#motiune PNL UDMR, #motiune Parlament deconcentrate , #deputati