Petru Lakatos: Un premier independent nu este cea mai buna solutie

Duminica, 20 Februarie 2011, ora 08:21
1881 citiri
Petru Lakatos: Un premier independent nu este cea mai buna solutie

UDMR nu este de acord cu un premier independent, dar lasa aceasta decizie la latitudinea PD-L, "partidul mai mare din Coalitie", a declarat pentru Ziare.com deputatul Petru Lakatos.

"Rar se intampla intr-o coalitie ca partidele sau formatiunile care sunt mai mici sa nominalizeze sau sa propuna premierul. Tot ei sunt care din acest punct de vedere lasa la latitudinea partidului mai mare. Pentru ca asa este logic.

I-am spus presedintelui tarii cand am fost intrebati, ca in situatia in care dumnealui ar dori schimbare la conducerea Guvernului si ce am spune de un premier independent, noi am spus ca nu consideram acest lucru la ora actuala cea mai potrivita solutie. Ne-a intrebat presedintele, noi am raspuns. Presedintele, cand a discutat cu PD-L, a spus ca noi nu agream ideea premierului independent", a declarat deputatul UDMR pentru Ziare.com.

Intrebat daca PSD si PNL vor reusi sa atraga UDMR de partea Opozitiei la Congresul care va avea loc weekendul urmator, Petru Lakatos a declarat ca aceste intelegeri nu se fac la astfel de reuniuni.

"La Congres vin partidele politice invitate si dau mesajul pe care il cred de cuviinta. E si corect asa ceva. Va dati seama ca acestea sunt lucruri protocolare si intelegerile nu la un Congres se stabilesc.

In cadrul Congresului, va avea loc alegerea noului presedinte, modificari la program, la statut", a mai declarat Petru Lakatos.

Boc este convins ca UDMR va ramane la guvernare alaturi de PD-L

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat zilele trecute, ca la congresul UDMR vor participa atat presedintele PSD, Victor Ponta, cat si liderul PNL, Crin Antonescu, care vor transmite mesaje pentru iesirea Uniunii de la guvernarea alaturi de PD-L.

"Acolo vor fi doua mesaje importante si cred eu destul de limpezi din partea lui Victor Ponta si Crin Antonescu, care au fost invitati la congres si care vor onora aceasta invitatie si vor transmite mesaje destul de clare in sensul asta - noi le facem invitatia public sa paraseasca aceasta coalitie si sa vina langa noi", a explicat Dragnea.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#UDMR premier independent, #UDMR Petru Lakatos, #UDMR opozitie Congres , #deputati
Comentarii
Poza patriot
patriot
rank 1
un premier independent va acoperi si mai bine afacerile clanului BAssHINESCU! dar b.o.z.g.o.r.i.i nu vor mai pupa NICIODATA puterea ori parlamentul..daca vor sta alaturi de coruptul chior!