UDMR a organizat pentru a cincea oara un concurs de taiat porci

Sambata, 07 Februarie 2015, ora 20:04
3778 citiri
UDMR a organizat pentru a cincea oara un concurs de taiat porci
Foto: Colorneeded

Peste 30 de echipe din judetele Satu Mare, Salaj, precum si din Ungaria au participat, sambata, la cea de-a V-a editie a concursului de taiat porci organizat la Tasnad de filiala UDMR.

Potrivit presedintelui executiv al UDMR Satu Mare, Nagy Szabolcs, au fost taiati 32 de porci, doi dintre ei fiind pentru echipaje din Ungaria si pregatiti in general dupa metode traditionale, dar si dupa fanteziile echipelor.

Echipele au gatit ce au dorit, obligatorie fiind prepararea caltabosilor si carnatilor. Au fost pregatite fel de fel de tocanite, supe, gratare, varza cu carne, sangerete, jumari sau sarmale. Nu au lipsit nici alte preparate, cum ar fi tocanita de ficat de porc mistret, preparat de echipa din comuna Odoreu, haiosele preparate de echipa din Viile Satu Mare, lichiorul de zmeura din Turulung sau palinca de dovleac adusa de echipa din Napkor (Ungaria).

Cel mai mare porc a avut 260 kg si a fost preparat de echipa din Livada, in vreme ce echipele din Odoreu si Lazuri s-au intrecut la "cel mai lung carnat".

Un juriu format din specialisti va degusta probele fiecarei echipe, urmand sa premieze cel mai bun carnat, cel mai lung, cea mai organizata echipa, prepararea mancarurilor traditionale, dar punandu-se accent si pe ornarea standurilor.

Cinci primari din Arges s-au intrecut in taierea porcului

"Juriul are bataie de cap mai mult la caltabosi si carnati, care se prepara de fiecare echipa. Ies in evidenta caltabosii cu gust deosebit, sau carnatiul cu lamaie sau condimente mai interesante. Depinde de zonele de unde vin echipele. Este carnat cu lamaie, care nu poti sa-l compari cu cel traditional", a spus Tamas Huszti, membru al juriului.

Printre cei prezenti la eveniment s-a numarat si presedintele UDMR, Kelemen Hunor, acesta vizitand fiecare stand in parte.

"Ma bucur ca la a V-a editie sunt din ce in ce mai multi. Este o atmosfera foarte placuta. Incet, incet va deveni o traditie ceea ce fac colegii din Satu Mare. Ma bucur ca am putut veni sa fiu impreuna cu ei", a spus Kelemen Hunor.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#UDMR concurs taiat porci, #UDMR concurs porci, #concurs taiat porci , #Hunor Kelemen