UDMR a stabilit candidatii si strategia pentru europarlamentare

Vineri, 01 Martie 2019, ora 22:31
5153 citiri
UDMR a stabilit candidatii si strategia pentru europarlamentare
Foto: Arhiva Facebook Kelemen Hunor

Winkler Iuliu, Vincze Lorant, Hegedus Csilla, Oltean Csongor si Sogor Csaba sunt, in ordine, primii cinci candidati pe lista UDMR pentru alegerile europarlamentare, in urma deciziei de vineri a Consiliului Permanent al Uniunii.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca rezultatul a fost stabilit prin votul secret al celor 33 de membri ai Consiliului Permanent.

"A fost important sa facem o analiza echilibrata, fiindca toti cei cinci candidati sunt extrem de buni, pregatiti pentru aceasta functie, de aceea am avut si o misiune dificila; fiecare dintre ei are o experienta politica destul de serioasa in diferite pozitii in politica, in administratie", a spus Kelemen Hunor.

In urma votului, Winkler a obtinut 22 "pentru", Vincze 20, Hegedus 22, Oltean 17 si Sogor 16.

Kelemen Hunor a mai spus ca spera ca UDMR sa obtina doua sau chiar trei locuri la alegerile europarlamentare, in functie de mobilizarea electoratului.

In prezent, UDMR are doi europarlamentari, Winkler Iuliu si Sogor Csaba.

De asemenea, Kelemen Hunor a anuntat ca propune PCM (Partidului Civic Maghiar) si PPMT (Partidul Popular Maghiar din Transilvania) o colaborare pentru alegerile europarlamentare.

"Saptamana viitoare, vom avea o intalnire cu PCM, unde vom continua discutiile noastre si noi propunem o colaborare, asa cum am propus in 2014, iar aceasta a avut rezultate semnificative pentru maghiarii din Romania. PCM a obtinut mai multe functii de primari si consilieri decat inainte si au ajuns in parlament cu doi deputati. Noi suntem extrem de interesati sa continuam colaborarea cu PCM. Cu celalalt partid, PPMT, noi avem intentii de a colabora, sa incepem de undeva colaborarea, de aceea propunerea noastra e sa vina alaturi de noi pentru cauza maghiara, sa vina pe listele noastre si daca incepem o colaborare pe termen mediu, pe termen lung, aceasta colaborare poate fi adancita", a spus Kelemen Hunor.

El a adaugat ca, pana acum, colaborarea cu PPMT "nu a fost una pragmatica, concreta".

"Eu zic ca este un moment foarte bun sa vina alaturi de noi si sa sprijine aceasta lista, sa vina si cu candidati pe aceasta lista, nu este nicio rusine sa sustii cauza comuna, cauza maghiara. Nu depinde de noi, noi suntem pentru colaborare si am si demonstrat ca se poate colabora cu noi, iar colaborarea cu noi aduce rezultate benefice", a mentionat presedintele UDMR.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#UDMR candidati europarlamentare, #UDMR strategie europarlamentare , #Hunor Kelemen