UDMR va desemna, marti, noul ministru al Mediului

Marti, 10 Aprilie 2012, ora 07:30
1749 citiri
UDMR va desemna, marti, noul ministru al Mediului

UDMR va desemna, marti, in sedinta Consiliului Permanent, noul ministru al Mediului, dupa ce Laszlo Borbely a demisionat din functie, surse din cadrul Uniunii afirmand ca postul ar putea fi preluat de Korodi Attila.

Surse din UDMR au declarat, luni, ca Uniunea isi doreste ca numirea noului ministru al Mediului sa fie transata marti, pentru a nu se prelungi interimatul la acest minister.

"Consiliul Permanent al UDMR se va intruni marti in sedinta, de la ora 13.00, la Bucuresti, si vom desemna inlocuitorul lui Borbely la Ministerul Mediului, dupa care vom inainta propunerea premierului Ungureanu. Nu dorim sa fie prelungit interimatul la acest minister pentru ca sunt multe proiecte in derulare si decizii de luat. Sunt trei posibili inlocuitori - Tanczos Barna, Borbely Karoly si Korodi Attila. Probabil ca noul ministru va fi Korodi, care a mai detinut aceasta functie la Mediu", au spus sursele citate.

Korodi Attila are 35 de ani. Dupa alegerile parlamentare din noiembrie 2004, Korodi a fost desemnat de catre UDMR pentru postul de secretar de stat la Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, ocupandu-se de coordonarea Departamentului de Integrare Europeana. In aprilie 2007, Attila Korodi a fost numit ministru al Mediului, post ocupat timp de un an.

Borbely Karoly are 36 de ani si a fost ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei in perioada decembrie 2007-decembrie 2008, iar din ianuarie 2010 este secretar de stat in Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Tanczos Barna are tot 36 de ani si este presedintele Federatiei Romane de Hochei pe Gheata. El a fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor, in perioada 2007-2009, apoi la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (ianuarie - iulie 2010), iar in prezent este secretar de stat la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Laszlo Borbely a demisionat, joia trecuta, din functia de ministru al Mediului, el spunand ca a luat aceasta decizie desi nu are motiv si precizand ca a transmis aceasta decizie premierului, dar si presedintelui, cu care a avut o intalnire.

Borbely declara ca a aflat din presa despre comunicatul Directiei Nationale Anticoruptie privind solicitarea de declansare a procedurilor pentru obtinerea cererii de urmarire penala si imediat a decis sa demisioneze. Borbely sublinia ca refuza cu tarie orice fel de acuzatie pe care o considera nefondata si ca spera sa isi poata dovedi nevinovatia.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a preluat portofoliul de la Ministerul Mediului, pe care il detine ca interimar dupa demisia lui Borbely, si-a elogiat predecesorul si a spus ca isi doreste un interimat cat mai scurt.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#ministrul Mediului UDMR, #Korodi Attila ministrul Mediului, #Laszlo Borbely Ministerul Mediului , #Korodi Attila