Marko Bela il contrazice pe Boc in privinta indemnizatiilor pentru mame

Marti, 07 Decembrie 2010, ora 17:08
3119 citiri
Marko Bela il contrazice pe Boc in privinta indemnizatiilor pentru mame
Foto: Arhiva

Liderul UDMR, Marko Bela, vicepremier in Guvernul Romaniei, a declarat, marti, la finalul discutiilor cu parlamentarii maghiari, ca nu exista in acest moment o ordonanta care sa modifice indemnizatiile pentru mame, ca subiectul mai poate fi negociat intre partidele din coalitie si ca, la urma urmei, aceste modificari nu influenteaza bugetul de stat pe anul viitor.

Marko Bela a explicat ca indemnizatiile pentru mame nu au o conexiune directa cu bugetul de stat adoptat luni si nu au impact asupra acestuia.

In aceste conditii, la discutiile din grupurile parlamentare ale UDMR s-a ajuns la concluzia ca formatiunea politica va continua negocierile cu partidele din coalitia de guvernamant, varianta sustinuta de UDMR fiind mentinerea concediului maternal la 2 ani, cu reducerea plafonului pentru indemnizatii, mai precis "cu diminuarea substantiala a acestuia".

"Nu exista in acest moment o ordonanta de urgenta, s-a discutat problema si s-au discutat principiile. Oricum ar arata ea, masura nu are in acest moment un impact asupra bugetului", a precizat inca o data Marko Bela.

Intrebat de jurnalisti de ce insista premierul si ministrul Muncii pe acest subiect, vicepremierul Marko Bela a raspuns: "suntem obligati la urma urmei sa regandim toate masurile sociale si cred ca e foarte firesc sa facem un inventar al tuturor facilitatilor".

"Suntem de acord, si colegii sunt de acord, ca trebuie sa modificam modalitatile existente in acest moment, dar nu suntem de acord cu diminuarea perioadei de doi ani, in rest e foarte logic sa discutam mai ales cu plafonul. Eu insumi afirm ca plafonul de 34 de milioane e excesiv de mare si avem o marja foarte confortabila de a actiona in acest sens", a mai afirmat Marko Bela.

In schimb, Marko Bela a declarat ca UDMR sustine propunerea de largire a ariei celor care contribuie la Asigurarile Sociale de Sanatate, pentru ca in Romania sunt 20 de milioane de cetateni, din care doar 5 milioane platesc contributii la sanatate.

Afirmatiile vicepremierului UDMR contrazic flagrant declaratia premierului Emil Boc de luni seara.

Conform comunicatului oficial postat pe site-ul Guvernului, Executivul "a adoptat astazi (n.red: luni) o ordonanta de urgenta care aduce unele modificari cu privire la concediul si indemnizatia pentru cresterea copiilor".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Marko Bela indemnizatii mame, #UDMR indemnizatii , #Marko Bela
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
clar , daca nu i-a tradus nimeni , cum o sa stie Bela ? el deduce despre ce ar fi vorba , dar cateodata nu le nimereste