Marko Bela: Lasati-ne sa fim la putere! Un guvern 100% UDMR cu siguranta ar face Romania mai puternica

Duminica, 06 Noiembrie 2016, ora 15:37
22735 citiri
Marko Bela: Lasati-ne sa fim la putere! Un guvern 100% UDMR cu siguranta ar face Romania mai puternica
Foto: Facebook/UDMR

Fotul presedinte al UDMR Marko Bela a declarat la evenimentul de lansare a candidatilor formatiunii la alegerile parlamentare, ca o idee mai "strasnica" decat un guvern tehnocrat ar fi "un guvern suta la suta UDMR", care "cu siguranta ar face o Romanie mai puternica".

"Suntem atacati fara niciun fond si suntem acuzati, cei care doresc sa faca o scoala maghiara. Au dreptate colegii mei care au facut acele panouri electorale. Ce bine ar fi daca Bucurestiul chiar s-ar ocupa de noi, daca promisiunile si le-ar respecta si daca am trai intr-o Transilvanie si o Romanie demna de secolul 21. Dati-ne partea noastra de impozit ca sa ne facem treaba si sa construim o tara frumoasa.

Dati-ne noua, Transilvaniei, partea noastra din bugetul central pentru a construi un Ardeal in care sa ne simtim acasa. Bucurestiul a construit din 400 de kilometri de autostrada vreo cateva zeci, muncipiile arata la fel de zeci de ani. Lasati-ne sa ne rezolvam noi insine problemele. Acele panouri spun adevarul, chiar daca adevarul doare", a declarat senatorul Marko Bela, la Cluj Napoca, facand referire la controversatele panouri cu "Salvam Clujul de Bucuresti", indepartate de politie la finalul lunii octombrie.

Marko Bela a adaugat, in timpul discursului sau, ca daca ar fi un guvern 100% UDMR, nimeni nu ar mai avea ce reprosa maghiarilor, deoarece ar face "o Romanie mai puternica", transmitandu-le candidatilor sa mearga la Bucuresti si sa munceasca pentru "obiectivele cinstite" pe care le au.

"Nu s-a pierdut totul nici la Bucuresti. Avem si un guvern tehnocrat, dar ar trebui o idee mai strasnica: un guvern suta la suta UDMR. Nu ar mai exista suspiciuni, nu ni s-ar mai reprosa ca vrem Ardealul, ca vrem sa luam Tinutul Secuiesc. Lasati-ne sa fim noi la putere pentru ca cu siguranta am face o Romanie mai puternica. Daca democratia devine tot mai slaba in tarile din jur si chiar daca exista aceasta tendinta, nu putem sa renuntam la democratia parlamentara si la mijloacele ei. Se schimba politicienii si vremurile, dar noi avem obiective cinstitie care nu se schimba.

Trebuie sa mergeti la Bucuresti, sa munciti pentru aceste obiective la care nu puteti renunta. Intr-adevar se poate sa avem o viata demna in Romania si sa fim respectati. Nu lasati sa fie daramat ce am cladit noi. Se schimba politicienii si vremurile, dar noi avem obiective cinstite care nu se schimba. Trebuie sa mergeti la Bucuresti, sa munciti pentru aceste obiective la care nu puteti renunta. Intr-adevar, se poate sa avem o viata demna in Romania si sa fim respectati. Nu lasati sa fie daramat ce am cladit noi", a mai declarat Marko Bela.

Mai multe panouri pre-electorale cu mesajul: "Salvam Clujul (Oradea) de Bucuresti. Taxele noastre sa imbogateasca Ardealul, NU Capitala" au aparut in cele doua municipii din Transilvania spre finalul lunii octombrie. Lideri ai UDMR declarau ca afisele nu indemnau la extremism, ci promovau descentralizarea in domeniul finantelor in regiunile istorice ale tarii.

Panourile din Cluj-Napoca au fost date jos de catre Politia Locala deoarece nu erau autorizate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Marko Bela guvern UDMR, #Marko Bela UDMR afise Salvati Clujul , #Marko Bela