Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

UDMR va primi ministerele Mediului, Culturii, Sanatatii si un post de vicepremier

Vineri, 18 Decembrie 2009, ora 16:34
826 citiri
UDMR va primi ministerele Mediului, Culturii, Sanatatii si un post de vicepremier
foto: Antena 3

Presedintele UDMR Marko Bela a decarat ca partidul sau va intra la guvernare alaturi de PD-L, in urma deciziei luate de Consiliul Reprezentantilor Uniunii Maghiare, urmand sa obtina conducerea ministerelor Mediului, Culturi si Sanatatii, precum si un post de vicepremier.

Marko Bela a declarat ca numele candidatilor propusi de partidul sau urmeaza sa fie anuntate in curand, precizand ca o eventuala propunere pentru Ministerul Sanatatii este senatorul de Oradea Cseke Attila, fost secretar de stat in Secretariatul General al Guvernului.

"Consiliul Reprezentantilor UDMR a votat, aproape in unanimitate, cu un singur vot impotriva, participarea UDMR intr-o coalitie guvernamentala cu PD-L. (...) Ne revin ministerele Mediului, Culturii, Sanatatii si un post de vicepremier", a declarat Marko Bela, la finalul sedintei Consiliului.

Liderul UDMR a mai precizat ca nu a existat o solicitare de a renunta la Ministerul Mediului, asa cum s-a vehiculat in presa, iar principalul candidat pentru conducerea acestui minister este senatorul Cseke Attila, din Oradea.

Potrivit unor surse din interiorul partidului, Ministerul Culturii va fi condus de Kelemen Hunor, iar cel al Mediului, de Laszlo Borbely, fostul candidat la presedintiei al UDMR.

Aceleasi surse indica si faptul ca postul de vicepremier ar putea fi ocupat chiar de presedintele UDMR Marko Bela.

Liderul Uniunii Maghiarilor a mai precizat ca partidul sau a negociat obtinerea acestor ministere si ca participarea la guvernare este conditionata de respectarea acestui acord cu PD-L.

"Cand iti asumi guvernarea nu poti alege numai ce este foarte confortabil (...) Nimic nu va fi placut in acest Guvern pentru ca suntem intr-o situatie de criza", a mai declarat Marko Bela, referindu-se la preluarea Ministerului Sanatatii, considerat a fi unul din cele "cu probleme".

Liderul UDMR a declarat ca noul Guvern ar trebui sa fie gata pana saptamana viitoare, "eventual chiar nainte de Craciun".

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#cabinet guvern Boc, #ministri UDMR guvern Boc , #Marko Bela
Comentarii