Protocol de colaborare intre femeile din PPE si cele din UDMR - ce prevede

Duminica, 26 Octombrie 2014, ora 13:06
1332 citiri
Protocol de colaborare intre femeile din PPE si cele din UDMR - ce prevede

Organizatia de Femei a Partidului Popular European (PPE) si Organizatia de Femei a Uniunii Democrate Maghiare din Romania (UDMR) au semnat, duminica, un protocol de colaborare "privind promovarea semnarii si implementarii Cartei europene a egalitatii intre femei si barbati in viata locala de catre autoritatile locale din Romania".

Potrivit documentului, partile semnatare se angajeaza "sa coopereze in vederea consolidarii rolului femeilor in procesul de luare a deciziilor la nivel local si regional si sa promoveze principiul egalitatii intre barbati si femei, ca principiu de baza al Partidului Popular European".

De asemenea, potrivit protocolului, Organizatia de femei a PPE va acorda sprijin Organizatiei de femei a UDMR pentru ca aceasta din urma sa faca apel la autoritatile locale din Romania ca anul viitor sa adere la Carta europeana pentru egalitate de sanse intre femei si barbati in viata locala, initiativa lansata de Consiliul european al municipalitatilor si regiunilor.

Un al punct al documentului semnat duminica prevede initierea de "schimburi de bune practici in ce priveste procesul de punere in aplicare a politicilor PPE din acest domeniu, precum si in ceea ce priveste punerea in aplicare a Cartei".

Documentul a fost semnat de presedintele Organizatiei de Femei a PPE, Doris Pack, si de presedintele Organizatiei de Femei a UDMR, Rozalia Biro, cu ocazia celui de-al doilea congres al Organizatiei de femei a UDMR, desfasurat la Cluj-Napoca.

Doris Pack le-a indemnat pe femeile din UDMR sa contribuie la dezvoltarea intregii societati in care traiesc, nu sa activeze doar pentru maghiari.

"Cultura nu ne divide, cultura ne uneste, este un aditiv pe care trebuie sa-l pastram", a mai spus Doris Pack, in fata femeilor din UDMR.

Printre participantii la al doilea congres al Organizatiei de femei UDMR s-au numarat presedintele UDMR, Kelemen Hunor, si fostul presedinte al organizatiei, Marko Bela.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#protocol colaborare UDMR PPE, #femei UDMR PPE , #Partidul Popular European