PD-L Cluj a amanat semnarea protocolului cu UDMR

Miercuri, 20 Ianuarie 2010, ora 23:12
850 citiri
PD-L Cluj a amanat semnarea protocolului cu UDMR
Foto: Arhiva

Negocierile dintre PD-L Cluj si UDMR Cluj nu au fost inca finalizate in ceea ce priveste sefii serviciilor deconcentrate, motiv pentru care termenul de semnare a protocolului va fi depasit cu circa o saptamana.

Presedintele UDMR Cluj, Laszlo Atilla, a declarat, miercuri, corespondentului NewsIn, ca in proportie de 90% posturile sunt discutate, existand doar doua servicii publice deconcentrate unde nu s-a ajuns la o intelegere.

"Avem o problema cu Vakar Istvan la Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, deoarece acest serviciu este solicitat si de dl. Soporan, din partea grupului de independenti. La Directia de Agricultura trebuie sa mai discutam cu PD-L, care a solicitat toate posturile de conducere, insa urmeaza niste restructurari, deci e mai complicata situatia acolo", a afirmat Laslzo.

Acesta sustine ca UDMR Cluj a cerut sase posturi de director general in serviciile deconcentrate clujene, 20 de posturi de director adjunct si alte opt- noua posturi de sef de serviciu.

Printre serviciile pe care le cere UDMR Cluj se numara Oficiul de Plati pentru Dezvoltare Rurala, Organismul intermediar pe Mediu si Agentia Domeniului Statului.

Presedintele PD-L Cluj, deputatul Daniel Buda, a declarat, la finalul negocierilor, ca motivul pentru care este dispus sa depaseasca termenul de semnare a protocolului impus de la centru este interesul pentru oamenii care vor conduce serviciile. Acesta s-a aratat increzator ca toate discutiile se vor finaliza saptamana viitoare.

"A avut loc o noua runda de discutii, iar in proportie de 80-90 la suta lucrurile sunt stabilite. Ne intereseaza foarte mult oamenii care vor fi nominalizati pe aceste functii, chiar daca depasim acest termen impus de la Bucuresti. Suntem preocupati in a gasi o solutie convenabila pentru toate partile implicate in acest proces de negociere. Si independentii vor posturi. Ramane sa discutam si cu ei, astfel incat sa putem finaliza negocierile pana saptamana viitoare, pe marti", a precizat liderul PD-L Cluj.

Surse apropiate negocierilor au declarat ca dintre subprefectii numiti de PSD, care sunt acum in functie, va ramane doar unul, Vasile Cozma, sustinut de Vasile Soporan. Mircea Jorj urmeaza sa fie inlocuit cu Calin Petridean, cel care l-a mai inlocuit o data dupa plecarea PSD de la guvernare. Jorj a obtinut in instanta suspendarea deciziei judecatoresti de demitere si si-a reluat functia dupa cateva luni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#protocol PDL UDMR, #amanare semnare protocol, #UDMR PD L guvernare , #PDL