Ziare.com

Toti ministrii lui Boc au primit aviz favorabil (Video)

Marti, 22 Decembrie 2009, ora 18:45

   

Toti ministrii lui Boc au primit aviz favorabil (Video)
Toti cei 15 ministri ai noului Guvern au fost audiati, marti, in Parlament. Desi coalitia PDL-UDMR-Independenti nu avea majoritate, Cabinetul Boc a primit aviz favorabil.

Ministrii care au primit aviz favorabil din partea comisiilor sunt: Vasile Blaga la Ministerul Internelor, Theodor Baconschi la Ministerul Afacerilor Externe, Catalin Predoiu la Ministerul Justitiei, Adriean Videanu la Ministerul Economiei, Sebastian Vladescu la Ministerul Finantelor Publice, Radu Berceanu la Ministerul Transporturilor, Daniel Funeriu la Ministerul Educatiei, Tineretului si Sportului, Cseke Attila la Ministerul Sanatatii, Kelemen Hunor la Ministerul Culturii, Laszlo Borbely la Ministerul Mediului, Gabriel Oprea la Ministerul Apararii Nationale, Gabriel Sandu la Ministerul Comunicatiilor, Mihai Seitan la Ministerul Muncii, Mihail Dumitru la Ministerul Agriculturii si Elena Udrea la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Ziare.com v-a prezentat pe parcursul intregii zile desfasurarea audierilor in comisiile de specialitate, minut cu minut.

18:05 - Ministrul propus al Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, a primit marti un aviz favorabil din partea comisiei parlamentare, cu 43 de voturi pentru, 4 impotriva si o abtinere.

"Nu merit atat interes fata de cat am vazut ca a fost fata de aceasta audiere. Putea fi orice rezultat, mai ales ca reprezentantii partidelor care sustin Guvernul nu erau majoritari in comisii", a afirmat Elena Udrea, dupa audiere.

Elena Udrea, avizata favorabil

16:03 - Ministrul propus la Agricultura, Mihail Dumitru, a fost avizat marti de comisia de specialitate, cu 58 de voturi pentru si o abtinere.

15:05 - Gabriel Sandu, ministrul desemnat al Comunicatiilor si Societatii Informationale, a fost validat, marti, de comisiile de specialitate ale Parlamentului, cu 17 voturi pentru, unul impotriva si nicio abtinere.

14:30 - Independentul Gabriel Oprea, propus pentru Ministerul Apararii, a primit aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare de specialitate, cu 20 de voturi pentru si 2 voturi impotriva, fiind inregistrata si o abtinere.

La audierea in comisiile de specialitate, Oprea a spus ca a fost avansat in grad, pentru ca a demisionat de la sefia MAI, din cauza presiunilor.14:18 - Cseke Attila, propus pentru Ministerul Sanatatii, a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

Attila, care a fost audiat de Comisia pentru Sanatate si Familie din Camera Deputatilor si Comisia pentru Sanatate publica din Senat, a trecut in unanimitate de comisiile de specialitate.

14:08 - Radu Berceanu, propus pentru conducerea Ministerului Transporturilor, a fost avizat de comisiile de specialitate din Parlament, cu 39 voturi pentru, 17 impotriva si o abtinere.

Dupa mai bine de o ora de audieri, timp in care si-a prezentat prioritatile de ministru, Radu Berceanu a fost validat de comisiile reunite ale Parlamentului.

Radu Berceanu, avizat de comisii13:54 - Laszlo Borbely membru UDMR propus pentru functia de Ministru al Mediului a primit aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate din Parlament. Borbely a primit 53 de voturi pentru si opt impotriva.

"Eu intotdeauna am spus ca un ministru trebuie sa aiba o viziune, dar trebuie sa demonstreze faptic ca este bun. Am trecut de un hop, dar greul acum incepe. (...) Avem unele prioritati si un Minister imbogatit cu padurile. Eu vreau sa ii asigur pe cei de la agricultura ca nu au pierdut nimic pentru ca programele vor merge mai departe", a declarat Laszlo Borbely la iesire de la comisii.

13:27 - Laszlo Borbely, membru UDMR propus pentru functia de Ministru al Mediului, a declarat in fata comisiilor de specialitate ale Parlamentului ca toate programele care tin de mediu trebuie sa fie transparente.

"Eu o sa ma bat ca acest fond de mediu sa fie un fond transparent si ca programele care ajuta multe domenii, programele pe care le lansam acum, precum inoirea parcului de tractoare (...) aceste programe trebuie sa fie transparente, operativ rezolvate ca sa nu stea foarte mult la fondul de mediu", a declarat Laszlo Borbely in fata comisiilor.

13:24 - Ministrul desemnat al Educatiei, Daniel Funeriu, a primit marti aviz favorabil in cadrul comisiilor reunite de invatamant, cu voturi 29 pentru, 7 impotriva si 2 abtineri.

Sase la suta din PIB pentru Educatie, aplicarea Pactului pentru Educatie, o mai buna colaborare cu sindicatele din domeniu, pastrarea calitatii actului educational si asigurarea salariilor personalului profesoral sunt doar cateva din obiectivele pe care europarlamentarul Daniel Funeriu, propus pentru portofoliul Educatiei, le-a expus in fata comsiilor parlamentare de profil la audierile de marti.13:21 - Teodor Baconschi a fost avizat, marti, de comisiile de specialitate din Parlament, cu 33 de voturi pentru, 15 impotriva si o abtinere.

In timpul audierilor, diplomatul a declarat ca desemnarea sa ca ministru de Externe este un moment de mare responsabilitatea si a aratat ca doreste sa instituie la MAE "o comunicare publica mai putin crispata".

13:07 - Radu Berceanu si-a prezentat prioritatile, in fata comisiilor reunite pentru transporturi, infrastructura, industrii si politica economica.

"In privinta finantarilor, am constatat ca nu se inteleg foarte bine anumite mecanisme", a spus Berceanu, care le-a explicat parlamentarilor ce inseamna fondurile europene nerambursabile.

13:01 - Mihai Seitan, propus pentru functia de ministru al Muncii Familiei si Protectiei Sociale, a primit aviz favorabil de la comisiile parlamentare de specialitate, cu 38 de voturi pentru, 17 impotriva si trei abtineri.

In cadrul audierilor, el a declarat ca rata somajului va urca la 8-8,5% in primul trimestru din 2010 si ca este convins ca vor fi facute restructurari.12:58 - Sebastian Vladescu a primit aviz pozitiv pentru Ministerul Finantelor in comisiile reunite, cu 36 voturi pentru si unul importvia.

La iesirea de la comisie Vladescu a anuntat ca salariile bugetarilor vor fi inghetate in 2010, insa nu a dorit sa faca alte comentarii.12:52 - Adriean Videanu a trecut de comisiile de specialitate din Parlament, primind 39 de voturi pentru si 12 impotriva.

"Audierile mi s-au parut la fel ca si celelalte. Din pacate, nu neaparat sunt raspunsurile care au determinat votul, ci decizia politica. M-au bucurat voturile colegilor liberali", a spus Videanu, la scurt timp dupa ce a fost avizat de comisii.

Adriean Videanu, avizat de comisiile de specialitate din Parlament

12:49 - Catalin Predoiu a fost avizat favorabil, marti, de comisiile parlamentare, pentru functia de ministru al Justitiei, cu 51 de voturi pentru si 9 impotriva.

La audierea sa in comisiile de specialitate, Catalin Predoiu a declarat ca este important ca CSM si asociatiile profesionale sa accepte existenta unor probleme serioase de integritate in sistem. Totodata, el a acuzat CSM pentru politica de manipulare si ostilitate.

Predoiu, avizat favorabil de comisiile parlamentare de specialitate

12:40 - Kelemen Hunor a fost avizat, marti, de comisiile parlamentare reunite cu 24 voturi pentru, niciun vot impotriva si doua abtineri.

Kelemen Hunor a fost audiat de comisiile pentru Cultura.

12:35 - Diplomatul Teodor Baconschi a declarat marti, in cadrul audierilor din comsiile de specialitate din Parlament, ca desemnarea sa ca ministru de externe este un moment de mare responsabilitatea si a aratat ca doreste sa instituie la MAE "o comunicare publica mai putin crispata".

12:31 - Kelemen Hunor, propus la Ministerul Culturii, a declarat marti in fata comisiei care il audiaza ca descentralizarea sistemului si pastrarea patrimoniului national sunt prioritatile sale.

Acesta a mentionat ca a mai lucrat in Ministerul Culturii si ca acest lucru in va ajuta. Kelemen a mentionat ca a ramas de-a lungul timpului membru al Comisiei pentru cultura, pentru ca a fost "prima dragoste".

12:25 - Vasile Blaga, ministrul desemnat pentru Administratie si Interne a fost avizat, marti, de comisiile parlamentare reunite cu 46 de voturi pentru si 10 impotriva. "Va multumesc, noul mandat ma onoreaza", a spus Blaga, dupa anuntarea votului.

"Cred ca la votul favorabil a contribuit si faptul ca m-am comportat cu administratiile locale fara sa fac diferenta partidului din care fac parte. Cred ca au votat efectiv pe program si nu pe antipatii pe care le poti avea fata de un partid politic", a declarat Vasile Blaga, dupa vot.

Vasile Blaga, avizat de comisiile reunite ale Parlamentului11:50 - Catalin Predoiu, propus pentru portofoliul Justitiei, a declarat, la audierea sa in comisiile de specialitate, ca este important ca CSM si asociatiile profesionale sa accepte existenta unor probleme serioase de integritate in sistem, el acuzand CSM pentru politica de manipulare si ostilitate.11:40 - Sebastian Vladescu, independentul propus la conducerea Ministerul Finantelor, a declarat la audierile in comisiile pentru buget, finante si banci, ca prioritatea sa va fi acordul cu Uniunea Europeana si Fondul Monetar National.

"Dintr-o prima citire a acestui acord cred ca exista o posibilitate de flexibilizare a discutiilor legate de diverse proiecte de dezvoltare, inclusiv de cele legate de atragerea fondurilor europene", a declarat Vladescu in fara comisiei.11:27 - La audierile ministrului Economiei, Adriean Videanu, un grup de tineri purtand pancarde impotriva proiectului Rosia Montana au patruns in sala de sedinte, fiind invitati de catre ministru sa asiste la audieri.11:10 - Vasile Blaga le-a vorbit parlamentarilor din comisiile pentru administratie publica si aparare despre accesarea fondurilor comunitare, despre programele nationale de finantare europeana realizate in colaborare cu alte state.

"Tinand cont de faptul ca administratiile romanesti au nevoie de fonduri europene, trebuie sa realizam descentralizarea administrativa si cea financiara", a spus Blaga.Programul audierilor

11.00 - Vasile Blaga este audiat de comisiile pentru administratie publica si de cele pentru aparare.

11.00 - Sebastian Vladescu este audiat de comisiile pentru buget, finante si banci.

11.00 - Adriean Videanu este audiat de comisiile pentru politici economice, industrii si servicii.

11.00 - Kelemen Hunor este audiat de comisiile pentru cultura.

11.00 - Mihai Seitan este audiat in comisiile pentru munca si protectie sociala.

11.30 - Teodor Baconschi este audiat de comisiile de politica externa.

13.00 - Radu Berceanu este audiat la comisiile pentru industrii si servicii.

13.00 - Gabriel Oprea este audiat in comisiile de aparare, ordine publica si siguranta nationala.

14.00 - Gabriel Sandu este audiat in comisiile pentru tehnologia informatiei si cea economica.

15.00 - Mihail Dumitru este audiat in comisiile pentru agricultura.

17.00 - Elena Udrea este audiata in comisiile pentru adminisratie publica si cele pentru industrie si servicii.

Miercuri, de la ora 9.30, va urma dezbaterea si votul de investitura pentru Cabinetul Boc in plenul Parlamentului, au stabilit luni birourile permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6911 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
29 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Deci

Deci , toti ministri propusi au fost avizati ..... pai parca spuneau astia de la antene si realitatea ca e cel mai dezastuos guvern , pe langa asta si domni geoana si antonescu spuneau la fel ...... cum de au fost avizati ?

sau ? antenele si irealitatea impreuna cu geoana si antonescu au ramas in campanie electorala ?????

 

DACA EI PIERD, PIERDEM TOTI

NU lasati sa vi sa fure cele 25 de mii de tone de aur din Apuseni. America nu detine decat 8 mii de tone si prin asta detine majoritatea in fmi de 16 % germania 2800 franta si italia cam 2500 .NU VA LASATI FURATI.NU RAMANETI IMPASIVI LA FURTUL ROMANIEI.VA FI LOVITURA DE GRATIE. Devagold este detinuta 80% de Goldfields,19,3 de Minvest care este a statului roman iar 0.7%de alti trei romani si scoate din tara 16 tone anual de aur. La Baia Mare s-a termint hora: Statul Roman avea 40% dar rezerva nationala de aur a Romaniei a ramas aceas de pe timpul lui Ceausescu, 103 tone aur. Pentru 700 de locuri de munca romania isi vinde sansa si viitorul. nu ascultati minciunile care vor sa arate ca in apuseni sunt doar 300 de tone.asta v/a fii decat inceputul de de pe 200 de ha dupa aia se vor extinde in toata zona, daca pana in 2006 costul de extractie era mai scump decat pretul de vanzare acum se scoate de doua ori peste cat se investeste si exista posibilitatea de a creste la peste de 4 ori. FMI a scos la vanzare 400 de tone de ce nu le-a cumparat? Se pierd 16 ani de minerit pentru 300 de tone? Am pierdut mult combinate, baraje, terenuri agricole... aproape tot s-a vandut iar noi tot nu avem bani. Nu va lasati indusi in eroare de ce spun ei. State precum America, Spania, Finlanda etc. care flosesc cianura in extratia aurului, NU O FOLOSESC IN TARA LOR ci IN TARILE ALTORA, pe care i-au infometat si le-au luat tot. Nu lasati motii singuri in aeasta lupta, ei au aparat tezaurul Romaniei de pe timpul Daciei. Au fost batuti, schingiuti, omorati de turci ,unguri ,nemti, comunisti pentru ca nu au vrut sa-l dea. DACA EI VOR PIERDE ...VEI PIERDE SI TU, PIERDEM TOTI.

 

Poate asa se desteaptă poporul.

.

 

BRAVO

Clasa politica a dovedit in acest sfarsit de an ca are intelepciune. Gata cu ura, cu adversitatile. Felicitari invingatorilor, felicitari invinsuilor. Sa ii uram succes domnului Boc. Va avea o perioada grea.

Ghitză tu esti? Nu-i ce văd!!!!!!!! Asa ceva nu se ezistă!!!!!!!!

Da cu calu' ce-ai avut?

FELICITARI DOMNULE PRESEDINTE TRAIAN BASESCU,

FELICITARI DOMNULE PRESEDINTE TRAIAN BASESCU,FELICITARI DOMNULUI PREMIER EMIL BOC,FELICITARI DOAMNEI ELENA UDREA SI TUTUROR MINISTRILOR PROMOVATI!
RUSINE RTV,ANTENE ,JURNALISTILOR TONOMATE,GARNIZOANELOR DE POLITICIENI LIBERALO-COMUNISTE SI LATRATORILOR DE PE FORUMURI!
UN GUVERN DE PROFESIONISTI SI OAMENI BINE INTENTIONATI!LE DORIM TUTUROR MULT SUCCES!
INVIT PE TOTI PERDANTII ,FRUSTRATI SI *** CARE AU FOST FACUTI KO TEHNIC LA TOATE POZITIILE,SA RESPIRE ADANC,SA INCETEZE VAICAREALA SI ACUZELE CU BASME SI ...ZMEI,SA SE OBISNUIASCA CU GANDUL CA INCEPAND DE MAINE COMUNISTII SI LIBERALII VOR INTRA PROGRESIV IN ...RECESIUNE IMPLACABILA SI IREVERSIBILA!
SA TRAITI BINE!
LA MULTI ANI!

Pt omul cu sageata albastra murdara

Prietene, n-ai inteles nimic din viata asta. Eu imi iubesc aproapele, te iubesc si pe tine in aceeasi masura cu il iubesc pe vecinul meu. Iti dedic cateva versuri ale unei poete contemporane de succes.
fratii mei, fratii mei
Orice-ar fi mor dupa ei
Fratii mei, fratii mei
Ii iubesc ca ochii mei
Si orice ai zice si orice ai spune
Frate tot frate ramane.

BRAVO,GHITAAA!

AI DEVENIT BAIAT BUN SI INTELEPT!SARBATORI FERICITE!

BRAVO: Te cred numai daca

Te cred numai daca iti retragi groaznicele injuraturi si expresii obscene pe care le-ai trimis la casuta mea cu mesaje, insotite de scuzele de rigoare!
Pana atunci, ramai acelasi om dezonorat de obscenitati postate in casuta de mesaje a mai multor forumisti, in lipsa ideilor si opiniilor pro sau contra pentru comentarii!
Pentru guvernul Boc, FELICITARI, intelepciune si putere de munca, pentru ca programul de guvernare pe care l-am votat sa poata fi indeplinit!

Doamna Tabacaru, Doamna Ghergheata

Va multumesc pentru cuvintele frumoase. Sunt un om simplu, educat de viata grea. In ajun de mare sarbatoare vreau sa imi cer mii de scuze de la dumneavoastra pentru raul facut. Politica mi-a mancat creierii, n-am mai vazut nimic bun. Am dus-o greu si financiar, nu mi-au iesit toate pasentele. Vreau sa ma iertati dumneavoastra si toti ceilalti. Vreau pace, liniste si sa comunicam civilizat. Chiar daca avem simpatii politice diferite. Dar, in acelasi timp, v-as ruga pe dumneavoastra amandoua sa faceti de asemenea pace. V-ati certat, v-ati jignit, l-ati bagat si pe prietenu' Boby la mijloc. Nu mai este loc de ura. Lumina sa ajunga in casele tuturor, sa renastem dupa 20 de ani de ura. Pace tuturor!!!

precizare necesara

Stimata doamna Angelica Tabacaru, este vorba de obscenitati recente de nedescris, scrise in mesageria mea in urma cu cateva zile. Nu s-a schimbat, iar felicitarile dvs. sunt in aceasta situatie, mai ales ca sunteti si femeie, o eroare si un neadevar strigator la cer. Nu vreau sa fiti pacalita! Nu doresc sa fiti manipulata! Dar astept sa schimbe ororile obscene scrise in casuta mea de mesaje!
Pentru guvernul Boc, evident felicitari!

obscenitati usor de descris - gherghina lu' ghergheatza

Am intors o piatra mare si ce sa vezi? Au fugit cateva miriapode, cateva coropisnite, iar in centru s-a ridicat fata unei batrane, care-si zice pe aici ghergheata...cum vrea ea.
Batrana se pretinde crestina, dar nu iarta pe dusmanul care-i cere iertare. Ba il si acuza de postari indecente, care ar putea, sau mai curand nu, sa-i apartina lui ghitza.
Dar ce limbaj practica cucernica gherghete...?
In postarile ei citim: ""maimutoi, incult, secatura, infect, nesimtit, vierme, adormitule, prost, gunoi, papagal, marlan, maimuta, ametit-o (!!!), ametitule, dihanie, greu de cap, derbedeu, scriitac oracaitor, scarbe, jeg"...(a facut altcineva enumerarea grosolaniilor emise de bbornita...)
Minunata crestina gheghitza asta!
Batrano, tu stii ca ne aflam in post?
Ai fost sa-ti faci spovedanie?
Daca ai facut-o, ai marturisit cum i-ai insultat pe altii multi?
Ceva ma face sa cred ca nu...

Ghitza tata .....

E o schimbare sau o diversiune ?!
Craciun fericit in orisice caz !!!

BRAVOOOOOOOO - AVEM GUVERN - am iesit si din ultima CRIZA , URAAAAAAAAAAAAAAAAA

In campanie BOC a declarat public ca nu mai suntem in CRIZA ECONOMICA, acum cu acest aviz pozitiv sincer sa fiu ma bucur de nici la noapte nu mai pot dormi , numai ca am scapat si de CRIZA POLITICA.
Acum ce urmeaza ???? -Sa PETRECEM - doar am scapat de toate CRIZELE.
Acum la TREABA, sa nu uite acest GUVERN - ca in prim plan trebuie RECUPERATI BANI CHELTUITI in CAMPANIE - pe CETATENI - ii lasam pentru campania uramatoare.
Apoi trebuie sa ne pregatim CONTURILE prin STRAINATATE.... sa ne scoatem bani "SPAGA pentru POSTUL de MINISTRU ".....
SA TRAIASCA REPUBLICA SECURISTA ROAMNIA....de astazi avem si GUVERN SI PRESEDINTE - AM INTRAT in EPOCA SECURISTA.

Ai dreptate, treci la treaba!

Schimba mina!

@magog

Te astept cu colinda , sa e bine ???
si cu URLATU

SARBATORI FERICITE

Stimate Cetatene Turmentat !

Si dai,si dai,si da tare degeaba,ca totul iti iese invers !
Vrei sau nu Traian Basescu este seful,iar tu aceeiasi sluga
Cat despre Guvern,nu-ti face inima rea bibicule,cei care i-au votat pe fiecare in parte,sant oameni specializati !!!
Bineinteles,nu in comentarii insipide ca ale tale !!!!!!!

Cineva intreba: ,,in cort ai crescut"? Nu se mai numeste . de la intrarea im (m)UE, cort.

Se numeste ,,resedinta de vara"
Are doua intrari, una pentru vantu si a doua pentru Sfantu asteapta!

@ETC:::cata dreptate ai...romania se desteapta!

,,Grupul de la Cluj, in centrul noului partid de stanga"
Noua coalitie pentru binele Romaniaei.
Se stia de mult, am spus-o si eu.
Vine valul...se duce Lenin la nani!

Parlament de misogini.

Au programat-o pe Elena Udrea pentru audieri la ora 17,00. Pai cand isi mai face biata femeie cozonacii si sarmalele.
Sa va fi rusine!

 

Nu-ti face griji de ea

Are ea servitori sau cumpara de la Hypermarket
Mai bine ti-ai face griji pt altii care nu au ce pune pe masa de sarbatori
Asa ca nu-ti fa griji pt Udrea nu merita

E pregatita

Cred ca s-a pregatit de saptamana trecuta, a facut sarmale cand nu s-a dus la parchet pentru ancheta. Probabil ca e prima oara in istorie cand se incheie o ancheta penala fara sa se ia o declaratie invinuitului!

Intrebare

Nu sunt PDL-ist, dar oare de ce oameni pregatiti si cu foarte mult bun simt,ca dl.Toader, dl.Dumitrescu nu au avut loc pe lista ministrilor.Pacat!

 
 

 

PSIHO, IAR AI APARUT ?

Baietica, ai obsesie, cred ca ESTI "IN *** ABIL" !
In rest ramane cum am stabilit: Sefu nu stie cum o scapa peste 3 luni (SUBMINAREA SECURITATII NATIONALE ramane valabila).
Helicopterul nu poate ateriza pe Cotroceni (se gandeste sa scape cu metroul cand POPORUL, cum ii place lui sa spuna, va lua cu asalt sediul de acolo).
MAI VORBIM IN FEBRUARIE !
MIAUUU, MIAUUU

In ce cort ai crescut bre ?

PRIETENII MEI SUNT INTELIGENTI !

constatare

Ministrii nu sunt a lui Boc ,ci ai Guvernului Romaniei,iar Boc nu este altul decit primul ministru al tarii cu acelasi nume.Daca ziaristi sunt cu miile, prim ministru este unul singur ,care vrem nu vrem influenteaza vietile noaste si caruia in final trebuie sa-i purtam un minim respect:nu-i asa domnule Prim ministru.

 

next

vreau scuze de la gelu !

 

CONSECVENTA....

Asta da consecventa si verticalitate la alesii neamului.Cand aveau mintea limpede,cand au demis guvernul sau acum cand ii dau votul de incredere?Asta avand in vedere ca este cam aceeasi Marie cu alta palarie.Ce poti astepta de la astfel de oameni?Nimic bun.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor