UDMR a rupt protocolul cu PDL la Cluj-Napoca - vezi de ce

Sambata, 06 August 2011, ora 11:10
2842 citiri
UDMR a rupt protocolul cu PDL la Cluj-Napoca - vezi de ce

UDMR a hotarat, sambata, sa rupa colaborarea cu PDL la Cluj-Napoca, din cauza unor neintelegri pe plan local. Decizia urmeaza sa fie discutata, luni, in sedinta de la Bucuresti a coalitiei de guvernare.

Neintelegerile dintre cele doua formatiuni politice erau mai vechi, insa presedintele UDMR Cluj, Mate Andras, sustine ca "ultima picatura" in relatiile dintre cele doua formatiuni a fost deschiderea unei piete volante fara consultarea conducerii filialei judetene a Uniunii.

"Am venit sambata dimineata sa constat ca nu se intelege ca fara UDMR in Cluj-Napoca se pot lua decizii, dar se duce la fund tot ce inseamna coalitie cu PDL. Deschiderea pietei volante in Piata Unirii a fost ultima picatura, dupa amplasarea placutei cu un citat din Iorga pe statuia lui Matei Corvin", a precizat Mate Andras, citat de Mediafax.

UDMR va cere, in discutiile pe plan local cu PDL, respectarea unor dorinte ale comunitatii maghiare. In cazul in care acestea vor fi realizate, protocolul s-ar putea reface.

"Vom da termene si daca se respecta, atunci putem discuta despre o eventuala coalitie pe viitor. Se poate reface coalitia daca se respecta ce s-a promis. Deocamdata, asistam la o lipsa de comunicare", a mai spus Mate Andras.

In urma deciziei de rupere a protocolului cu PDL, cei cinci consilieri locali UDMR din Consiliul Local Cluj-Napoca vor vota, conform liderului maghiar, in functie de cum vor dori, in sedinte. Acest lucru inseamna ca vor putea vota inclusiv alaturi de USL.

La randul sau, presedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, sustine ca protocolul care a fost incheiat intre PDL si UDMR la Cluj viza rezolvarea unor probleme importante ale clujenilor, "nu amplasarea sau nu a unei piete volante". Totusi, el este dispus sa poarte un dialog cu UDMR Cluj pentru gasirea altor amplasamente pentru piata volanta.

La randul sau, primarul Sorin Apostu, care este si presedintele PDL Cluj-Napoca, a subliniat ca piata volanta din Piata Unirii nu a fost facuta pentru vreun partid politic.

"Avem 28 de producatori agricoli in piata, din care cinci sunt de etnie maghiara. Acest lucru dovedeste ca aceasta piata volanta nu este facuta pentru un partid politic, ci pentru cetateni care cumpara si pentru producatori care au unde sa vanda direct. E timpul sa aratam un respect pentru cei care ne voteaza si sa lasam deoparte orgoliile politice si luptele din interiorul partidelor.

Sunt unele probleme cu UDMR, dar eu sunt deschis sa negociez si alte locatii in Cluj-Napoca pentru a crea astfel de piete. Ne vom intalni mai calmi si sa discutam. Sunt sigur ca se vor gasi solutii", a spus Apostu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#UDMR rupere colaitie PDL, #UDMR Cluj Napoca rupere Coalitie , #PDL