Primarul din Tg. Mures: Negocierile PNL-UDMR pentru viceprimari, un "troc ordinar"

Marti, 17 Iunie 2008, ora 20:25
1805 citiri
Primarul din Tg. Mures: Negocierile PNL-UDMR pentru viceprimari, un "troc ordinar"

Discutiile dintre PNL si UDMR pentru stabilirea viceprimarilor din Targu Mures au fost un "troc ordinar care nu tine seama de vointa electoratului", a acuzat primarul municipiului Targu Mures, Dorin Florea, liderul filialei judetene a PD-L, nemultumit ca partidul sau nu a fost chemat la negocieri.

Dorin Florea considera ca PD-L, care are opt consilieri locali, ar fi mai indreptatit sa aiba un viceprimar, alaturi de unul de la UDMR, formatiune care a obtinut zece mandate de consilier, transmite corespondentul NewsIn.

Florea a afirmat ca, in cazul in care unul dintre viceprimari va fi liberalul Marius Ichim (fost candidat la primarie si director de cabinet al prefectului), nu-i va delega acestuia nicio atributie.

"E absurd ca domnii Koloszvari si Torzsok sa vorbeasca de profesionalism si sa il puna viceprimar pe Ichim. Le-am pregatit tuturor o Biblie pe maine.

Daca Ichim va fi viceprimar, eu ma voi ocupa de toate problemele", a declarat Florea. Acesta a criticat prestatia fostului sau contracandidat Marius Ichim si a declarat ca acesta ar fi obtinut putin peste o mie de voturi doar "din mila".

Al doilea consilier al PNL in Consiliul Local Targu Mures este Victor Mora, consilier al ministrului Sanatatii. Democrat-liberalii considera ca numirea lui Mora ca viceprimar ar fi o "varianta mai de bun simt pentru liberali".

Florea este nemultumit si de faptul ca PD-L nu a fost chemat la negocieri nici pentru stabilirea vicepresedintilor la Consiliul Judetean si a anuntat ca, in anul 2012, partidul sau va avea candidat si presedintia acestui consiliu, dupa ce, la alegerile din acest an, trei partide romanesti au sustinut un candidat comun.

"Regretul nostru este ca, desi am dat un cec in alb tuturor formatiunilor politice, prin faptul ca am decis sa nu punem un candidat, acestea nu au reusit sa obtina functia de presedinte al Consiliului Judetean", a spus Florea.

Presedintia CJ a fost castigata de Lokodi Edita, de la UDMR. PNL a avut candidat separat, pe fostul prefect Ciprian Dobre, iar PD-L si PRM l-au sustinut pe candidatul PSD, Liviu Timar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Targu Mures, #PNL, #primar, #UDMR, #troc, #Dorin Florea, #stabilire, #ordinar PDL, #viceprimari , #primari