Opinii: Jocul de-a educatia

Luni, 08 Noiembrie 2010, ora 22:46
2165 citiri
Opinii: Jocul de-a educatia
foto: EVZ

Nu ne lasa deloc Legea asta a Educatiei. Vazand atatea articole si atata zbatere pe tema ei, pe la toate posturile tv, ai fi tentat sa crezi ca toata lumea politica a Romaniei este interesata de aceasta lege si de viitorul invatamantului romanesc si, ca urmare, mai ca ti-ar veni sa crezi ca ne intoarcem cu fata la adevaratele valori.

Nimic mai fals. De fapt, Legea in sine este ultima preocupare a partidelor politice. Putin intereseaza pe liderii partidelor (mai putin UDMR) ce se intampla sau ce contine aceasta lege.

Opozitia pune bete in roate in Comisia pentru Invatamant a Senatului si amana decizia finala sub diferite motive, asteptand ca Marko Bela sa se supere si sa sara la gatul aliantei, sa iasa si sa dea jos guvernul Boc.

Prea putin ii intereseaza pe cei din opozitie ce contine legea, cine o sustine, si de ce.

Atata vreme cat amanaraea ei poate duce la schimbarea balantei politice, o lungesc bucurosi, cu atat mai mult cu cat o fac sub acoperirea unui patriotism cu care nu conving pe nimeni.

Partidele de la guvernare se agata cu dintii de promulgarea cat mai rapida a legii, stiind ca de ea depinde soarta guvernului si a scaunelor lor.

PD-L e convins ca danseaza ultimul tango la putere si ar fi in stare sa voteze orice lege in orice conditii, numai sa se salveze.

UDMR este din nou presat de proprii alegatori, care le-au dat un ultimatum si nu accepta infrangerile si tepele, iar asta cam de pe vremea lui Vlad.

Ori Domnitorul Basescu tocmai le-a fluturat pe la nas o tepusa cu ajutorul Curtii Constitutionale.

UNPR este cel mai mai oropsit din toate. Nu are nici valoarea numerica a PDL-ului, nici conducatori sau emiri de talia lor, iar spargerea coalitiei i-ar arunca in negura necunoscutului si uitarii.

Asa ca domnul Oprea se roaga intens la toti arhanghelii pentru "sanatatea" lui Marko, dand acatiste pe la toti sfintii, indiferent de cult.

Opozitia se roaga ca Marko, sau fii lui Attila, sa isi piarda rabdarea si sa rastoarne barca, pregatiti sa garanteze apoi si sa aprobe cu bucurie aceeasi lege pe care acuma o amana din "patriotism".

Iar gudulanul scarbit, satul de toata joaca asta de-a educatia, nici nu mai reactioneaza. "Flamanzi si goi, far'adapost", nu mai vor nici macar pamant.

Dezamagirea e atat de mare incat au devenit apatici, privind indiferenti la "toamna ce trece, iarna ce vine, vantul ce bate" si joaca de-a educatia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#legea educatiei nationale, #vot legea educatiei, #legea Educatiei senat, #Legea Educatiei UDMR , #senatori
Comentarii
Poza Funeriu
Funeriu
rank 5
Dacă-mi permiteţi o mică intervenţie, domnule Diaconescu.Desi nu e prima dată când sunt la dumneavoastră la televiziune, poate telespectatorii dumneavoastră nu mă cunosc.