Bolboroseste in ungureste oala politichiei romanesti (Opinii)

Miercuri, 14 Martie 2012, ora 22:16
859 citiri
Bolboroseste in ungureste oala politichiei romanesti (Opinii)

Mare fierbere, de cateva zile, in politichia romaneasca. Politicienii neamului au reusit sa mai adune o data norodul in jurul oloiului dat in clocot, unde falsele probleme bolborosesc in limba maghiara.

UDMR vrea ca medicina sa se predea la Targu Mures si in limba maghiara. De ce vrea UDMR acest lucru? Pentru ca UDMR doreste autonomie absoluta.

Nu este vorba ca predarea in limba maghiara a materiilor de la medicina i-ar folosi studentului maghiar. Nu! Este tactica "pasilor marunti" a UDMR de a castiga treptat, pe ici, pe acolo, prin partile esentiale, autonomie. Fac o precizare: departe de mine ideea unui nationalism rudimentar, care sa nu tina cont de existenta si problemele unei minoritati nationale.

Revenind la problema, ma intreb de ce se crede ca se va obtine o mai buna formare profesionala a studentilor maghiari de la medicina, daca li se va preda in limba maghiara? Poate crede un viitor medic ca o viata intreaga va trata numai pacienti unguri in Romania?

Daca in urma repartizarii urmeaza sa-si faca rezidentiatul la Harlau? Ce va face, cand, studentul devenit medic, in cabinetul sau va intra un pacient care nu va sti o boaba ungureste?

Mai mult, este absolut absurda pretentia ca practica in spitale a studentilor maghiari sa se faca in saloane numai cu pacienti vorbitori de limba maghiara.

Aici as avea o alta intrebare: de ce maghiarii din Ungaria care se pregatesc la facultati din alte tari, isi insusesc profesia in alta limba decat cea materna?

Ok, sunt de acord cu educatia in limba materna a fiecarui copil, in functie de structurile private sau de mijloacele de care dispune statul. Dar, in cazul facultatilor nu este vorba de educatie, ci de profesionalizare. E cu totul altceva.

Vom vedea cum se va sfarsi aceasta problema, insa este evident ca UDMR preseaza "calendarul" privilegiilor pe care vrea sa le obtina de la PDL.

Chestiunea anapoda este ca, in ultimul interviu televizat dat de Traian Basescu, intrebat fiind despre conflictul dintre PDL si UDMR, acesta a simulat necunoasterea problemei. Pai, cum naiba? Pentru ca tot in aceeasi emisiune televizata, seful statului a raspuns la o intrebare asa: "stiti ceva ce mie nu ar putea sa-mi treaca prin cap in politica"?!

Asta inseamna ca presedintele are solutii pentru orice problema si ca nu-i scapa nimic din ce misca in tara asta. Si, atunci de ce se face ca nu conoaste conflictul dintre PDL si UDMR?

Pentru ca problema este foarte delicata si seful statului, prin interventia lui, nu vrea sa se faca vinovat ca a scos UDMR de la guvernare. Pentru ca daca se intampla asta, PDL s-a dus pe copca. Si presedintele nu doreste asta.

Nu mai bine lasa cazul spre rezolvare lui Mihai Razvan Ungureanu? De ce sa nu scoata el castanele din foc? Intrebarea e, prin ce artificii diplomatice va reusi Ungureanu sa impace si capra si varza?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#UDMR UMF, #Facultate Medicina limba maghiara, #UDMR PDL UMF , #stiri UDMR