Coalitia in sedinta - tensiuni pe Legea Educatiei

Luni, 08 Noiembrie 2010, ora 09:06
1471 citiri
Coalitia in sedinta - tensiuni pe Legea Educatiei

UDMR asteapta Curtea Constitutionala sa prezinte motivarea deciziei in cazul Legii Educatiei, care nu a putut fi aprobata prin asumarea raspunderii guvernamentale. Intre timp, luni are loc sedinta Coalitiei, care se anunta tensionata.

Liderii de la UDMR au dat un ultimatum, cerand PD-L sa gaseasca o solutie pentru deblocarea legii, care ar urma sa aduca invatamant in limba minoritatilor nationale la orele de geografie si istorie.

UDMR a dat de inteles ca si-ar putea retrage sprijinul pentru PD-L, daca nu se va gasi o solutie pentru ca Legea Educatiei sa fie adoptata. Mai mult, ministrul Mediului Laszlo Borbely a spus ca o discutie pe tema Legii educatiei cu Opozitia ar fi utila, adaugand ca regreta lipsa de colaborare din Parlament.

"Consideram adoptarea urgenta a Legii Educatiei, implementarea reformei invatamantului, asigurarea invatamantului integral in limba materna ca o conditie fundamentala, fara de care nu putem continua colaborarea in guvernare", se arata intr-un comunicat al UDMR, remis Ziare.com.

UDMR: Daca Legea Educatiei nu se deblocheaza, bugetul pe 2011 nu va fi adoptat

Marko Bela a declarat, sambata, ca prin blocarea Legii Educatiei se pune in pericol continuarea reformei, dar si largirea drepturilor minoritatilor. Liderii coalitiei se intalnesc, luni dimineata, la Palatul Victoria, pentru a discuta aceasta problema, iar ulterior PD-L va avea o sedinta separata.

CCR: Asumarea raspunderii Guvernului pe Legea Educatiei e neconstitutionala

Decizia CCR pe Legea Educatiei scoate UDMR de la guvernare?

Curtea Constitutionala a Romaniei a decis miercuri ca angajarea raspunderii Guvernului Boc pe Legea Educatiei este neconstitutionala. Hotararea a fost luata cu 5 voturi la 4.

CCR a fost sesizata de presedintele Senatului privind existenta unui conflict constitutional intre Parlament si Guvern pe Legea Educatiei. Geoana afirma ca acest conflict a fost initiat in momentul in care Guvernul a decis sa retraga din Senat proiectul Legii Educatiei si sa isi angajeze raspunderea in Parlament pentru adoptarea acesteia.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#UDMR, #UDMR Legea Educatiei, #UDMR CCR, #legea Educatiei CCR , #stiri UDMR