Demeter Andras Istvan, validat la sefia SRR

Marti, 29 Iunie 2010, ora 22:42
3741 citiri
Demeter Andras Istvan, validat la sefia SRR

Propunerea UDMR in CA al SRR, Demeter Andras Istvan, a fost validat, marti, cu 237 de voturi pentru si doua impotriva ca presedinte director general al Societatii Romane de Radiodifuziune.

Rezultatul a fost anuntat de secretarul Camerei, Dumitru Pardau, care a anuntat ca din totalul de 471 de parlamentari, au fost prezenti 239 prezenti, dintre care 237 au votat pentru si doi impotriva.

Demeter Andras Istvan, propunerea UDMR pentru Consiliul de Administratie al radioului public, a fost validat in unanimitate, cu 15 voturi "pentru" in Comisiile de cultura ale Parlamentului, pentru a indeplini functia de presedinte director general al SRR.

Demeter Andras Istvan a precizat, in cadrul audierilor, fiind solicitat sa clarifice "un lucru care circula ca folclor", si anume daca in ultimii 20 de ani ar fi facut, in public, vreun gest ostil Romaniei, ca poarta un respect foarte mare insemnelor nationale.

"In mod categoric o sa spun cu inima impacata ca nu exista nu numai in spatiul public, dar nici in sfera privata in viata mea nici in ultimii 20 de ani nici inainte niciun gest care conform acestei legende urbane care se vehiculeaza sub forma unei intoxicari vadite, deliberate, ar fi insemnat profanarea drapelului Romaniei sau al oricarui alt insemn al statului.

Din educatia mea, mosternirea, familia din care provin si traditia natiunii din care fac parte izvoraste o anumita atitudine si un anumit respect fata de insemnele oficiale. Nu am fost arestat niciodata, niciunde, nicicand", a explicat el in fata comisiei.

El a mai precizat ca va continua sa mentina echilibrul in radioul public, ca este preocupat de diversitate si de romanii din afara granitelor, si ca va munci pentru redresarea financiara a SRR.

Ovidiu Miculescu, vot negativ in plen pentru sefia SRR

Parlamentul a respins, marti, propunerea CA al SRR ca Ovidiu Miculescu sa ocupe functia de presedinte al radioului public, a anuntat secretarul Senatului, Gheorghe David (PD-L).

In favoarea candidaturii lui Miculescu au votat doar trei parlamentari, in timp ce 237 s-au impotrivit, un vot fiind anulat.

Opozitia nu a votat, dupa ce parlamentarii PNL si PSD au parasit sala in semn de protest. De asemenea, reprezentantii PNL si PSD au refuzat sa participe la sedinta membrilor Birourilor Permanente reunite pentru a valida procesul verbal prin care a fost constatat rezultatul votului privind sefia RRA.

Candidatul votat de noul Consiliul de Administratie al SRR pentru postul de presedinte-director general, Ovidiu Miculescu, a primit aviz negativ din partea comisiilor reunite de cultura.

Miculescu a fost desemnat candidat pentru presedintia Radioului in al doilea tur de scrutin, cu sapte voturi pentru si sase impotriva. La primul tur de scrutin atat Ovidiu Miculescu, sustinut de reprezentantii opozitiei, cat si Demeter Andras Istvan, sustinut de cei ai puterii, au intrunit un numar egal de voturi: sase, inregistrandu-se si o abtinere.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Demeter Andras Istvan, #radioul public , #stiri UDMR