Europarlamentar PNL: Ar fi interesant sa avem UDMR la guvernare

Joi, 13 Decembrie 2012, ora 13:22
2761 citiri
Europarlamentar PNL: Ar fi interesant sa avem UDMR la guvernare

Europarlamentarul PNL Renate Weber crede ca o eventuala intrare a UDMR la guvernare alaturi de USL ar avea efecte in modul cum e vazuta guvernarea, fiindca ar insemna ca sunt reprezentate si minoritatile din Romania, dar si principalele partide europene.

"Nu e neaparat vorba de un plus de imagine, e o decizie pe care trebuie sa o ia liderii. O colaborare cu minoritatile, o deschidere in problema minoritatilor e un lucru care e bine primit in lume.

Ar fi interesant, trebuie sa recunosc - daca ar participa la guvernare, am avea o reprezentare a celor 3 mari partide europene (liberal-democratii, socialistii si popularii -n.red) in Guvernul Romaniei", a spus Weber pentru Ziare.com.

USL: UDMR va fi cooptata la guvernare, ramane de stabilit nivelul - surse

UDMR va fi cooptata la guvernare alaturi de USL, urmand a se stabili daca Uniunea va participa la nivel de ministru sau doar de secretari de stat, au declarat, miercuri, surse participante la prima discutie dintre liderii USL si UDMR desfasurata la Palatul Parlamentului.

Conform surselor USL citate, nivelul participarii UDMR la guvernare urmeaza sa fie discutat.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus, miercuri, dupa intalnirea de la Palatul Parlamentului, ca din punctul sau de vedere Victor Ponta este singura varianta viabila de premier care sa fie desemnat de seful statului, precizand ca opinia sa nu tine cont de situatia in care formatiunea maghiara va fi, la putere sau in opozitie.

"Din punctul meu de vedere, exista o singura varianta, indiferent daca vom intra la guvernare sau nu, cei care au castigat alegerile si bineinteles Victor Ponta. Asta nu are legatura cu situatia ulterioara desemnarii primului ministru", a declarat presedintele UDMR.

Principalul impediment e pozitia PNL, mai multi dintre liderii sai declarandu-se impotriva cooptarii formatiunii maghiare la guvernare. Chiar si liderul partidului, Crin Antonescu, a precizat ca exista mari rezerve in privinta participarii UDMR la guvernare. Din informatiile pe surse citate de Mediafax, el e cel care s-a opus intrarii UDMR la guvernare, in cadrul intalnirii avute de liderii USL si UDMR, miercuri seara. Decizia finala va fi luata duminica.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#UDMR intrare guvernare, #Renate Weber UDMR guvernare , #stiri UDMR