Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

PCM isi anuleaza Congresul si acuza UDMR de arestarea primarului din Targu Secuiesc

Duminica, 13 Martie 2011, ora 10:48
2021 citiri
PCM isi anuleaza Congresul si acuza UDMR de arestarea primarului din Targu Secuiesc

Partidul Civic Maghiar (PCM) a anuntat anularea Congresului, dar si a comemorarii Zilei Nationale a maghiarilor planificate pe 14 si 15 martie la Targu Secuiesc, pe motiv ca gazda evenimentelor, primarul Racz Karoly, a fost arestat preventiv.

Potrivit unui comunicat remis sambata seara de biroul de presa al partidului, in municipiul unde urmau sa se desfasoare evenimentele s-a produs o situatie "neobisnuita" si "neasteptata", prin retinerea primarului Racz Karoly. PCM precizeaza ca are incredere in nevinovatia primarului, subliniind in comunicat ca "prezumtia de nevinovatie este un drept fundamental al omului".

In comunicat se afirma ca denuntul impotriva lui Racz vine din partea unui om de afaceri apropiat de UDMR, astfel ca este posibil ca Uniunea sa fie in spatele retinerii primarului PCM.

"Deoarece denuntul provine de la un om de afaceri apropiat UDMR, PCM nu s-ar mira daca UDMR ar fi in spatele retinerii lui Racz Karoly", se mai arata in comunicatul de presa.

Prin intermediul comunicatului, conducerea partidului anunta ca "din compasiune si solidaritate fata de primarul municipiunui Targu Secuiesc, PCM s-a hotarat ca, din lipsa gazdei evenimentelor, sa le anuleaze, adica nu le mai tine". Totodata, PCM cere locuitorilor din Transilvania si celor din municipiul Targu Secuiesc sa participe la comemorarile organizate cu ocazia Zilei Maghiarilor de pretutindeni.

Primarul municipiului Targu Secuiesc, Racz Karoly, a fost retinut vineri de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Serviciul teritorial Brasov, pentru luare de mita in forma continuata, dupa ce ar fi primit 41.000 de lei de la administratorul unei firme care livra produse de cariera si balastiera, pentru derularea fara probleme a unui acord incheiat intre societate si primarie. Sambata, magistratii Tribunalului Covasna au decis arestarea preventiva pentru 29 de zile a primarului Racz Karoly.

La Congresul PCM de la Targu Secuiesc urma sa participe, luni, si presedintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, care urma sa fie numit presedinte de onoare al PCM. Unul dintre punctele de pe agenda congresului era formarea unei alternative la UDMR, compusa din PCM, CNS si CNMT.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#PCM Congres arestare primar, #PCM UDMR Targu Secuiesc, #primar Targu Secuiesc arestat , #stiri UDMR