Politia a dat jos afisele UDMR cu mesajul "Salvam Clujul de Bucuresti" UPDATE

Marti, 25 Octombrie 2016, ora 18:41
6480 citiri
Politia a dat jos afisele UDMR cu mesajul "Salvam Clujul de Bucuresti" UPDATE
Foto: Facebook/Barbu Mateescu

Politia locala din cadrul Primariei Cluj-Napoca a dat jos, marti, afisele amplasate de UDMR in oras, cu mesajul "Salvam Clujul de Bucuresti, taxele noastre sa imbogateasca Ardealul, nu Capitala". UDMR a cerut explicatii pentru acest demers.

Presedintele executiv al UDMR, Kovacs Peter, a declarat ca Politia a amenintat firma cu care partidul are contract de colaborare, iar afisele au fost indepartate.

"In cursul zilei de marti, au fost indepartate afisele UDMR de pe panourile amplasate in Cluj-Napoca si care aveau mesajul 'Salvam Clujul de Bucuresti, taxele noastre sa imbogateasca Ardealul, nu Capitala', de promovare a descentralizarii.

La cererea Primariei Cluj-Napoca, Politia Locala s-a deplasat la firma cu care noi avem un contract de colaborare si i-a amenintat pe cei de acolo cu o amenda de 30.000 de lei daca nu indeparteaza afisele de pe panouri. Iar acele afise au fost indepartate", a sustinut liderul maghiar.

Astfel, UDMR a cerut explicatii Primariei Cluj-Napoca si Politiei locale, "sa ne spuna in baza carei legi a actionat, ce articole si ce lege au aplicat, in conditiile in care Constitutia spune ca libertatea de exprimare este inviolabila, iar cenzura de orice fel este interzisa".

Acesta a precizat ca UDMR a amplasat in Cluj-Napoca doua panouri cu mesajul respectiv, unul in zona Stadionului CFR, celalalt in zona Parcului Industrial Tetarom I. Un astfel de afis a aparut si in Oradea.

Initial, seful Politiei Locale din cadrul Primariei Cluj-Napoca, Marcel Bontidean, a spus ca nu cunoaste amanunte despre indepartarea afiselor de pe panouri.

"Colegii mei fac verificari periodice pe linia afiselor publicitare amplasate in Cluj-Napoca. Daca cele doua afise au fost indepartate, probabil ca panoul era amplasat ilegal", a aratat Bontidean.

UPDATE Ulterior, Marcel Bontidean a declarat ca panoul pe care afisul era amplasat nu avea autorizatie de amplasare.

Csomo Boton, presedintele UDMR Cluj, a explicat ca nu stia ca panoul nu avea autorizatie, contractul fiind realizat cu o firma de publicitate din Cluj-Napoca.

"Am vorbit cu domnul Bontidean care mi-a spus ca Politia Locala nu verifica ce contine afisul, ci verifica legalitatea amplasarii panourilor publicitare. El spunea ca panoul nu avea autorizatie de construire si din aceasta cauza a fost indepartata. Noi am avut un contract de publicitate cu o firma de publicitate si era de datoria lor sa verifice si sa aiba autorizatiile", a explicat liderul UDMR Cluj, pentru News.ro.

Botond a mai spus ca i se pare suspect faptul ca verificarile au inceput doar azi si ca alte panouri publicitare nu au fost vizate de masuri similare, explicand ca liderii UDMR la nivel national vor decide daca afisul va fi amplasat in alt loc.

Afisele electorale ale UDMR au starnit controverse in spatiul public, din cauza mesajului "Salvam Clujul de Bucuresti, taxele noastre sa imbogateasca Ardealul, nu Capitala", despre care liderii UDMR au sustinut ca promoveaza descentralizarea.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#afise UDMR indepartate Politie, #afise UDMR Salvam Clujul , #stiri UDMR