Fisuri in coalitie: UDMR Bihor renunta la colaborarea cu PD-L, pentru USL

Joi, 24 Februarie 2011, ora 18:57
3784 citiri
Fisuri in coalitie: UDMR Bihor renunta la colaborarea cu PD-L, pentru USL
Foto: Arhiva

Organizatia UDMR Bihor a renuntat la colaborarea cu PD-L si a semnat un pact de colaborare cu USL.

Potrivit lui Cornel Popa, presedintele PNL Bihor, colaborarea este "una normala", dupa cum a declarat acesta intr-o interventie la Antena 3. Vorbind despre decizia UDMR Bihor, acesta a precizat: "isi vad interesul si, dincolo de acesta, interesul national".

Pactul a fost semnat pe mai multi ani, respectiv pentru perioada 2011 - 2016.

Intrebat daca UDMR mai respecta acum deciziile de la centru, Cornel Popa a spus ca "este la aceasta ora o problema ce tine mai mult de bucataria interna". "Nu doar de UDMR Bihor vorbesc cand spun de nesustinerea guvernului actual", a mai spus el.

La randul sau, Szabo Popa (foto), presedintele executiv al UDMR Bihor, a tinut sa sublinieze faptul ca e vorba despre "un protocol de colaborare locala", dar care ar putea "sa se extinda si la alte nivele". "Speram ca si altii sa mearga pe acelasi drum, dar asta nu mai depinde de noi", a mai spus el.

Parerile sunt impartite, inaintea Congresului UDMR

Anuntul vine cu doar cateva zile inaintea Congresului UDMR si dupa ce Ministrul Culturii, Hunor Kelemen, unul dintre cei trei candidati la sefia UDMR, declara ca perspectiva unei colaborari cu USL nu este "prea roza", atata vreme cat in aceasta alianta s-a strecurat si PRM.

Hunor Kelemen: O eventuala colaboare cu USL nu este "prea roza"

"Atata vreme cat PRM intra pe usa din spate in aceasta alianta, USL, perspectiva unei colaborari nu este prea roza. Pana cand PRM va exista in aceasta alianta, neoficial sau oficial, avem o problema", a declarat ministrul, citat de Romania Libera.

Cu toate acestea, Victor Ponta, presedintele PSD, a declarat, joi, ca nu poate lua in serios declaratiile facute de liderii UDMR in legatura cu un refuz de a colabora cu Uniunea Social Liberala (USL), deoarece formatiunea maghiara are in fata alegeri interne si e normal ca fiecare candidat sa faca acum declaratii de campanie.

Ponta nu crede ca UDMR nu-i vrea ca parteneri: Sunt declaratii de campanie

"Bun, anul trecut pe vremea aceasta eram si eu in campanie interna pentru alegeri si am spus o multime de lucruri. Nu iau in serios ce spun candidatii la conducerea UDMR, in acest moment. De duminica incolo voi lua foarte in serios", a spus Ponta, la RFI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#UDMR Bihor rupere coalitie PDL, #UDMR Bihor colaborare USL , #stiri UDMR
Comentarii
Poza crin-geoana
crin-geoana
rank 5
vadim, mancatorul de unguri, se pupa pana la urma in beciul grivco cu udemeristii?;)
Poza DUTTY
DUTTY
rank 5
INCEP SI ASTIA SA SE TREZEASCA LA REALITATE !!!!!