UDMR vrea un guvern anticriza, format din specialisti

Marti, 13 Octombrie 2009, ora 18:44
876 citiri
UDMR vrea un guvern anticriza, format din specialisti

UDMR ar sustine un viitor Guvern format din specialisti si ar accepta propunerea PNL ca viitorul premier sa fie Klaus Iohannis.

Dupa consultarile de marti de la Cotroceni, liderul UDMR, Marko Bela, a afirmat ca i-a propus presedintelui Traian Basescu sa se gandeasca "la solutia unui Guvern anticriza pentru aceasta perioada care urmeaza, care asa cum a propus si PNL, ar putea sa fie condus pe un prim ministru independent, dar oricum, un Guvern anticriza format din specialisti, care in aceasta perioada dificila poate sa dea raspunsuri corecte la toate problemele".

"Vom avea in continuare consultari cu partidele politice, o prima foarte scurta discutia am si avut cu colegii din PNL, vom discuta si cu PSD si am vrea sa avem o discutie si cu PD-L", a afirmat Marko Bela.

"Liberalii l-au propus pe domnul Klaus Iohannis. Noi puteam accepta o astfel de propunere. Este o propunere buna, o propunere viabila si eventual arata directia spre care trebuie sa mergem cand vorbim despre un prim ministru independent", a conchis liderul UDMR.

Basescu aminteste de suspendarea sa

Marko Bela a apreciat la inceputl intalnirii ca demiterea Guvernului printr-o motiune de cenzura este un moment fara precedent in Romania, seful statului replicand ca a mai existat un astfel de moment, dar care nu viza Guvernul, ci pe presedinte.

"Astazi Guvernul Romaniei a fost demis printr-o motiune de cenzura, in Romania de fapt este un moment fara precedent", a afirmat liderul UDMR.

"A mai fost la demiterea presedintelui Romaniei dar nu viza Guvernul, ci presedintele", a replicat Traian Basescu, referindu-se la demiterea sa din 2007.

Marko Bela a raspuns ca in acest caz este vorba despre relatiile dintre Guvern si Parlament, precizand ca nu se refera deloc la presedinte, care are un alt rol.

Presedintele Traian Basescu a convocat, marti dupa amiaza, toate partidele politice parlamentare la Cotroceni, pentru consultari.

Guvernul Boc II a cazut marti 13 octombrie, in urma votarii motiunii de cenzura "11 impotriva Romaniei" depuse de PNL si UDMR, cu sprijinul PSD. Motiunea a trecut cu 254 de voturi, 176 impotriva si 4 voturi anulate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#guvern Boc cazut, #partide convocate Cotroceni, #UDMR propunere premier , #stiri UDMR