Editorial: De ce deschide UDMR noi fronturi de lupta

Luni, 30 Mai 2011, ora 16:50
3983 citiri
Editorial: De ce deschide UDMR noi fronturi de lupta
Foto: ziaristionline.ro

Pe masura ce finalul actualei sesiuni parlamentare e tot mai aproape, UDMR identifica noi redute pe care si-ar dori sa le cucereasca. Sau se face ca le contorizeaza.

Reducerea pragului demografic care asigura minoritatilor anumite drepturi in privinta folosirii limbii materne si solicitarea de inlaturare a placutei amplasate la Cluj, langa statuia lui Matei Corvin, pe care sunt sculptate cateva cuvinte ale lui Nicolae Iorga, sunt doar doua dintre cele cu potential de circ.

Liderii Uniunii sunt destepti. Ei stiu ca timpul trece, iar majoritatea parlamentara mai are doar o luna pentru a adopta Legea privind statutul minoritatilor nationale. Prin urmare apasa acceleratia pana in blana, ca sa fie tentat tot esichierul politic sa i-o smulga de sub talpa, sau sa i se alature in intreprinderea de a satisface interesul maghiarilor. Iar partidele musca momeala.

Pedelistii sustin ca-si repecta angajamentul, liderii Opozitiei atrag atentia ca oferta lor nu dureaza o vesnicie, si singurul actor linistit, cu toate ca tine la vedere un semn de circulatie enorm, cu "cedeaza trecerea", este UDMR.

Un morcovel desigur ca au domniile lor, deoarece, pe masura ce bate ceasul a alegeri, alternativa radicala a maghiarilor se coaguleaza, baietii aia isi trag reprezentante prin locurile civilizate ale Europei, si frica de pragul electoral se instaleaza tot mai adanc langa morcovel. Ca o farama de dreptate exista pe lumea asta.

Motiv pentru care orice prilej de a le arata partenerilor din coalitia de guvernare ca in dansii dorm idei care pot fi iute aduse pe agenda este util. De asta, anticipez ca "scandalul placuta" nu si-a epuizat toate episoadele. Ca nici clujenii par sa nu fi invatat nimic. Romanii tin cu dintii de placuta pe care scrie ca Matei Corvin a fost "invins numai la Baia de propriul sau neam, cand incerca sa invinga Moldova nebiruita", maghiarii vor s-o dea jos (dupa solicitarea ministrului Culturii a venit si cea a consulului Ungariei). Maghiarii au pus la intrarea in oras placuta cu numele Clujului in ungureste, romanii au ras-o peste noapte.

Iar politicienii romani isi fac de lucru balacarindu-se unii pe altii, spre deliciul Uniunii. Ca nu-i asa, cineva trebuie sa castige din toata tarasenia! Daca maine, ungurii ar ingrosa literele de pe placuta lui Iorga, iar romanii ar instala la iesirea din oras inscriptii cu "Koloszvar", politicienii si-ar pierde obiectul muncii, iar UDMR, pedala de acceleratie. Pana la urma, noi suntem de vina.

In ce secol traim?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#UDMR guvernare PDL, #udmr psd pnl, #UDMR alegeri parlamentare , #Tinutul Secuiesc
Comentarii
S
Stan
rank 1
Se pare ca exigentele ungurilor nu se vor termina niciodata: li se acorda un drept si imediat lungesc lista de drepturi suplimentare pe care le vor pentru etapa urmatoare...