Udrea spune ca terenul de golf de la Snagov a fost "doar un exemplu"

Miercuri, 06 Ianuarie 2010, ora 15:17
3487 citiri
Udrea spune ca terenul de golf de la Snagov a fost "doar un exemplu"
Foto: Realitatea Tv

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a explicat, miercuri, care a fost, de fapt, contextul in care s-a "nascut" controversatul teren de golf de la Snagov, despre care a scris presa, aratand ca nu s-a pus problema sa se faca un proiect la nivelul ministerului si in niciun caz sa fie realizat cu bani de la bugetul de stat.

"Ma bucur ca mi-ati pus intrebarea asta", le-a spus Udrea jurnalistilor, dornica sa dea lamuriri. "Nu exista in bugetul ministerului finantare pentru un teren de golf. A fost doar un exemplu, un obiectiv important pentru turism, dar nu exista un astfel de proiect la minister, nu exista finantare si in niciun caz nu se pune problema realizarii lui cu bani de la stat. Ca sa nu mai existe niciun fel de interpretare, ma refer la investitii private", a spus Udrea.

Udrea doreste ca in 2010 sa poata continua dezvoltarea programului ANL, iar ministerul pe care il conduce sa poata sustine in continuare programul de reabilitare termica a blocurilor.

Din bugetul pe 2010, 30 de milioane de lei vor fi cheltuiti pentru reconstructia a aproximativ 1.100 de apartamente. De asemenea, se va investi in locuinte sociale pentru persoanele care au stat in case ce au fost retrocedate, in acest sens fiind vorba de investitia in 1.350 de aparatamente.

Ministerul va continua si programul de reabilitare de locuinte incepute inainte de anul 1989, investind pentru 63 de apartamente suma de 8 milioane de lei.

Cu toate ca in acest an nu exista si bani pentru constructia de noi sali de sport, bugetul de criza presupune insa finalizarea a 51 de sali de sport incepute anterior, pentru care se va cheltui suma de 194.680 de lei.

Totodata, in 2010 se vor cheltui 50 de milioane de lei pentru caminele culturale vechi.

Bani vor fi si pentru realizarea de bazine de inot. "Se va acord suma de 50 de milioane de lei. Incercam sa continuam lucrarile la 26 de obiective incepute si amanarea inceperii constructiilor la altele noi", a declarat Elena Udrea, in fata comisiilor din Parlament.

Pentru pietruirea si asfaltarea drumurilor se va acorda suma de 321 milioane de lei, suma ce asigura modernizarea a 400 de kilometri.

Programul de alimentare a satelor cu apa presupune investitia unei sume de 100 de milioane de lei, alocata pentru 521 de obiective in curs de executie.

"Speranta este ca banii inacasati din vanzarea de locuinte ANL sa ii putem imparti intre aceste programe. Deocamdata nu sunt bani suficienti pentru multe proiecte", a completat Elena Udrea.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Elena Udrea teren golf, #locuinte ANL legislatie, #proiecte buget minister Udrea , #ANL