Au aparut, "pe surse" si informatiile favorabile Elenei Udrea - ar putea sa scape de unul din capetele de acuzare

Sambata, 21 Februarie 2015, ora 23:05
9147 citiri
Au aparut, "pe surse" si informatiile favorabile Elenei Udrea - ar putea sa scape de unul din capetele de acuzare

La scurt timp dupa ce Elena Udrea i-a apostrofat pe jurnalisti ca nu gasesc "pe surse" si unele informatii care i-ar fi favorabile, aparute vineri, in Dosarul Gala Bute, iata ca in media se vorbeste despre o situatie care ar scapa-o pe Udrea de unul din capetele de acuzare.

Elena Udrea spune ca la DNA au aparut informatii care ii sunt favorabile

Astfel, Evenimentul Zilei informeaza, citand surse apropiate anchetei, ca au aparut probe ca fosta sefa a Companiei Nationale de Investitii (CNI), Ana Maria Topoliceanu, i-ar fi solicitat lui Tudor Breazu, administratorul mosiei Elenei Udrea, sa faca declaratii impotriva fostei sefe a PMP. Declaratiile lui Breazu ar fi urmat sa ii confirme denuntul facut de Ana Maria Topoliceanu impotriva Elenei Udrea in Dosarul Gala Bute.

Numai ca atat Breazu, cat si un alt martor din dosar, se pare ca au adus ca proba o inregistrare a presiunilor pe care le-ar fi facut Ana Maria Topoliceanu. Deoarece fosta sefa a CNI se temea sa nu fie inregistrata audio, a utilizat un apel video, pe FaceTime, unde punea in fata camerei biletele tip post-it.

Inregistrarea ar data din 5 februarie, iar din mesajele de pe biletele rezulta ca Ana Maria Topoliceanu stia continutul dosarului si luase legatura in prealabil si cu Stefan Lungu si Gheorghe Nastasia.

De asemenea, informatia este vehiculata pe blogul lui Catalin Tolontan. Jurnalistul sustine ca o sursa a declarat pentru Gazeta Sporturilor ca "Ana Maria Topoliceanu ar fi incercat sa-l determine pe Tudor Breazu sa-i confirme declaratiile sale impotriva lui Udrea si, implicit, sa-l infunde pe fostul ministru al turismului". Administrator al mosiei Nana si apropiat de Udrea, dar si fost partener de viata al lui Topoliceanu, Breazu ar fi relatat episodul vineri la DNA, cand a fost audiat.

Administratorul mosiei de la Nana a Elenei Udrea, audiat la DNA

Topoliceanu afirmase ca Udrea si-a organizat ziua de nastere si a facut si vacante din banii publici, intorsi ca mita prin intermediul lui Breazu. Si Topoliceanu si Breazu sunt inculpati in "Gala Bute", fiind acuzati de procurori ca s-au aflat pe traseul banilor publici delapidati.

In urma acestor noi informatii, practic unul dintre capetele de acuzare impotriva Elenei Udrea, cel legat de prima luare de mita bazat pe ce spune Topoliceanu, cade, sustine sursa citata de Gazeta Sporturilor. De asemenea, sursele citate de EVZ sustin ca retinerea si arestarea lui Topoliceanu in acest dosar sunt iminente.

Distincte de declaratiile lui Topoliceanu, in dosarul Gala Bute mai sunt afirmatii despre "sponsorizarile" cerute de Elena Udrea in declaratiile afaceristului Adrian Gardean si ale fostului secretar general al MDRT, Gheorghe Nastasia. Secretarul general a spus procurorilor ca i-a dat lui Udrea 900.000 de euro. Acesta este alt cap de acuzare pe luare de mita la adresa lui Udrea si cu acesta vor merge luni, Parlament.

Udrea a primit incuviintarea Inaltei Curti si se va prezenta luni in Parlament

Fostul ministru al Turismului este arestat la domiciliu, in dosarul Microsoft, iar luni, Camera Deputatilor va vota cererea procurorilor de a incuviinta arestarea preventiva a Elenei Udrea in dosarul Gala Bute. (S.S.)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Elena Udrea Gala Bute acuzatii, #Topoliceanu denunt fals Udrea, #capete acuzare Udrea Gala Bute , #arestata