Degetul Elenei Udrea pus pe rana politicii romanesti (Opinii)

Joi, 12 Februarie 2015, ora 09:07
10204 citiri
Degetul Elenei Udrea pus pe rana politicii romanesti (Opinii)
Foto: Hepta.ro

Elena Udrea si-a incheiat cariera politica cu degetul pe nas sub privirile unei natiuni incurcate de dezvaluirile celei mai influente femei din ultimii zece ani.

Multi au spus ca acel semn reprezinta o promisiune masonica de a pastra tacerea, acest gest fiind imprumutat si de Mafia.

Astfel, eu am realizat ca politica romaneasca se afla prinsa in itele unui pendul, cel al lui Focault din cartea celebra a lui Umberto Eco. Mai tineti minte scandalul Flacarii Violet din 2009? Mai tineti minte cum la alegerile din noiembrie, atat Traian Basescu cat si Victor Ponta au defilat la urne cu cravate mov, ba mai mult, premierul si-a imbracat si sotia in culoarea antiblestem? Si la ce i-a folosit?

In opinia mea, politicienii din Romania au luat-o razna. Incapabili sa ofere solutii cetatenilor, incapabili sa se abtina de la furt si inselatorie, incapabili sa aiba un comportament exemplar, au esuat in societati secrete paranoide in care practica ritualuri de adolescenti. Trebuie sa creada si ei in ceva.

"Master planul secret" al Elenei Udrea a adus-o in situatia in care avem un fost candidat la Presedintia Romaniei care isi termina cariera politica in plin scandal de coruptie. Asta da management al carierei!

A trecut prin aceasta experienta incercand sa arunce cu noroi in stanga si-n dreapta, pornind un razboi cu SRI si cu generalul Coldea in particular, un razboi despre a carui miza opinia publica nu a aflat mare lucru.

Cu un conflict militar la granita, aflam cu stupoare ca un candidat la presedintie face doua vizite la SRI in noiembrie si decembrie, adica inainte de alegerile prezidentiale si imediat dupa.

Acel candidat se intalneste cu seful serviciului de informatii si niciuna dintre partile implicate nu comunica nimic opiniei publice.

Dupa parerea mea exista o legatura ciudata intre politicienii romani si serviciile de informatii, iar ultima campanie electorala si tot ce a urmat dupa au aruncat in aer credibilitatea atat a SIE care, prin fostul sef, a intrat in cursa electorala, cat si a SRI care prin demisia intempestiva a domnului Maior si atacul fara precedent al Elenei Udrea la un adjunct al aceluiasi serviciu a facut explozie, iar oamenii se intreaba pe buna dreptate cu ce se ocupa de fapt serviciile de informatii din Romania.

Adaugati la asta si acuzatiile publice ale fostului presedinte cum ca actualul premier e sau a fost ofiter acoperit si veti avea un tablou tulburator despre implicarea agentiilor in viata politica romaneasca.

Cum s-a ajuns aici? Printr-un singur mod, o clasa politica slaba si corupta, usor de manipulat si incapabila sa garanteze si sa apere libertatile si drepturile cetatenilor.

Nu poti sa lasi responsabilitatea functionarii democratiei numai pe umerii firavi ai societatii civile si pe cei ai unei prese care cred ca este distrusa de interesele corupte ale patronilor, infiltrata cu zeci de ofiteri acoperiti si lovita decisiv de criza economica.

In opinia mea, Romania se afla intr-o profunda criza morala, iar tot ceea ce a reusit Traian Basescu in ultimii zece ani in ce priveste reformarea statului si a declansarii luptei impotriva coruptiei e umbrit astazi de degetul lipit de nas al Elenei Udrea. Acest pariu bizar al fostului presedinte pe Elena Udrea muta pe umerii lui Klaus Iohannis o grea responsabilitate, aceea de a insanatosi o tara bolnava de scenarii si prinsa in capcana conspiratiilor. Va reusi?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Elena Udrea retinuta, #Elena Udrea SRI Florian Coldea, #Elena Udrea gest deget nas, #Elena Udrea Traian Basescu , #arestata