Elena Udrea a ajuns la instanta suprema: Conteaza mult ca ma sustine Basescu

Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 07:54
4645 citiri
Elena Udrea a ajuns la instanta suprema: Conteaza mult ca ma sustine Basescu
Foto: Hepta.ro

Elena Udrea a ajuns miercuri dimineata la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), unde se va judeca o noua cerere de arestare preventiva pe numele sau, de data aceasta in cazul Gala Bute. Udrea a declarat la intrare ca este deja arestata si ca pentru ea conteaza mult ca o sustine fostul presedinte Traian Basescu.

"Conteaza mult ca ma sustin multi. Conteaza mult si ca ma sustine fostul presedinte", a spus deputatul PMP. Udrea a venit insotita de Ruxandra Dragomir si a fost huiduita la intrarea la ICCJ.

Elena Udrea a subliniat ca sunt lucruri pe care a dorit sa le spuna doar judecatorilor, nu si in fata procurorilor. "Asa ca o sa le spun aici", a adaugat fostul ministru al Turismului.

"Cand intri in politica, te gandesti ca ajungi in orice fel de zile", a mai spus Elena Udrea referitor la acuzatiile care i se aduc.

La randul sau, avocatul Marius Striblea a spus ca sunt sase capete de acuzare impotriva fostului ministru, dintre care trei de luare de mita.

Basescu a vizitat-o pe Udrea in arestul la domiciliu: Incerc sa o conving ca n-am abandonat-o

Traian Basescu a declarat, marti seara, ca Elena Udrea "este un om extrem de puternic", care spune "ce crede si ce stie", insa "e om si se poate insela".

"E ridicol sa spui ca femeia asta a furat bani de la Gala Bute. Va pot spune, ca un om care a investit enorm in Elena Udrea, a spus ce stie si ce crede, e un om care nu minte", a declarat fostul presedinte, la postul B1 TV.

Fostul sef de stat a mentionat ca a vizitat-o pe Elena Udrea acasa, unde se afla in arest la domiciliu. "Sunt unul care vorbeste cu ea in fiecare zi, ma duc la ea in arest acolo acasa. Am nimerit cand erau avocatii, asta e", a adaugat Basescu.

"Incerc sa o conving ca n-am abandonat-o", a subliniat fostul presedinte.

Udrea se asteapta sa fie din nou arestata: Ce spune despre denuntul lui Cocos (Video)

Procurorii DNA au formulat o noua cerere de arestare preventiva pe numele Elenei Udrea, in dosarul Gala Bute, solicitare care a ajuns la ICCJ si va fi judecata incepand cu ora 8.00.

Anchetatorii au intocmit cererea marti, dupa ce deputatul PMP a fost audiat timp de patru ore la sediul DNA, unde i s-au adus la cunostinta noile acuzatii si a avut ocazia sa ofere explicatii pentru fiecare in parte.

Decizia magistratilor va fi executorie, dar nu definitiva, aceasta putand fi atacata.

Elena Udrea, din nou la DNA. Avocatul sustine ca avizul dat de Parlament pentru arestare nu respecta legea (Video)

Astfel, daca instanta suprema admite cererea DNA, Elena Udrea va ajunge din nou dupa gratii, cel mai probabil tot in arestul Politiei Capitalei, dupa ce fosta sefa a PMP s-a plans in mai multe randuri de conditiile greu de suportat de detentie.

Daca judecatorii vor decide sa respinga cererea DNA, Udrea va ramane in libertate in aceasta cauza sau va fi arestata la domiciliu. Fosta candidata la prezidentiale se afla deja in arest la domiciliu, in dosarul Microsoft.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Udrea arestata, #Udrea sustinere Basescu, #Elena Udrea cerere arestare , #arestata