Elena Udrea, la fel ca Dan Voiculescu (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Luni, 06 Aprilie 2015, ora 12:14
11988 citiri
Elena Udrea, la fel ca Dan Voiculescu (Opinii)
Foto: hepta.ro

Va aduceti aminte probabil ca Antena 3 nu se referea si nu se refera la Dosarul ICA, in care a fost condamnat Dan Voiculescu, decat ca la Dosarul "Telepatia".

De la aparitia rechizitoriului, Antena 3 se straduieste sa ne convinga de faptul ca inculparea si condamnarea lui Dan Voiculescu se intemeiaza, de fapt, pe acuzatia ca ar fi comis infractiunile prin telepatie, ceea ce, nu-i asa?, e derizoriu.

Si multi au crezut, desigur. Cei care nu au citit rechizitoriul. Pentru ca acolo procurorii spun asa: "Analiza intregului mecanism (...) releva, de asemenea, faptul ca invinuitul si-a folosit influenta politica pentru a controla prin interpusi intregul proces de privatizare a societatii in conditii care sa-i faciliteze achizitia pachetului de actiuni la un pret derizoriu - o versiune contrara insemnand sa admitem ca toti cei implicati si-au incalcat atributiile de serviciu sau au actionat in interesul SC Grivco SA Bucuresti din considerente telepatice ori din necunoastere sau prostie".

Deci nu numai ca DNA nu sustine ca Dan Voiculescu ar fi fost un infractor telepat, ci prezinta aceasta ipoteza drept una imposibila. Este ceea ce in Drept se numeste per a contrario: in cazul ipotezelor contradictorii, doar una este adevarata, celelalte fiind excluse. Daca Dan Voiculescu nu si-a folosit influenta inseamna ca nu putea actiona decat telepatic, ceea ce e imposibil, deci acrediteaza teza influentei.

Transformarea acestui rationament logic intr-o sustinere a tezei telepatice este o imensa manipulare, avand ca scop decredibilizarea DNA si victimizarea lui Dan Voiculescu.

Actorul s-a schimbat, metoda a ramas. Adeptii Elenei Udrea par a incerca acelasi tip de decredibilizare a procurorilor si victimizare a suspectei.

"Procurorii au afirmat ca doamna Elena Udrea trebuie sa stea in arest pentru ca a facut parte dintr-un guvern care a taiat pensiile si salariile", sustine avocatul domniei sale, Marius Striblea.

Ceea ce sigur a provocat un intreg prohod, mai ales pe Facebook, si o buna ocazie pentru o noua sarja impotriva DNA, care, dupa cum ne-a spus deja fostul presedinte Traian Basescu, "guantanamizeaza Romania".

De fapt, instanta, si nu procurorii, a decis prelungirea arestarii preventive si in 23 martie si in 2 aprilie, prin respingerea contestatiei, pe motiv ca dna Udrea nu constientizeaza "activitatea ilicitia generata", adica, mai pe romaneste, nu arata nicio unda de regret, in conditiile unor acuzatii "complexe si ample".

Cat de ample si complexe am vazut inca de la prima arestare, din februarie: trei infractiuni de luare de mita si una de abuz in serviciu.

In ceea ce priveste masurile de austeritate, ele au fost invocate de procurorul DNA, dar nu ca o acuzatie in sine, cu atat mai putin ca un temei al arestarii, ci ca circumstantiere a faptei.

Reprezentantul DNA a explicat in sedinta de judecata ca acelasi ministru care lua parte la instituirea masurilor de austeritate acorda in schimbul mitei contracte supraevaluate din bani publici. Este o circumstantiere care contribuie la alcatuirea profilului acuzatului si ulterior, eventual, la individualizarea pedepsei. La fel ca oricare alte circumstante.

Judecatorul si numai judecatorul decide care dintre ele pot fi retinute si cat pot sa cantareasca in decizia finala.

Asadar, sa ne linistim: Elena Udrea nu sta la "zuhaus" pentru o decizie politica, nu este martira reechilibrarii bugetare a Romaniei. Sta unde sta pentru acuzatii de luare de mita si spalare de bani. Ca lua spaga ca sa sifoneze bani publici prin contracte supraevaluate, dupa cum spun procurorii, exact pe vremea cand participa la adoptarea masurilor de austeritate decise tocmai pentru ca banii publici erau prea putini poate fi o circumstanta, daca vor considera judecatorii ca este, si nimic mai mult.

Asa cum Voiculescu nu a fost condamnat pentru telepatie, la fel Elena Udrea nu e acuzata pentru vreo decizie politica. Amandoi sunt acuzati ca au comis infractiuni de coruptie care au prejudiciat Romania. Si nu cred ca pentru asta ar trebui plansi si victimizati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Elena Udrea arestata, #Elena Udrea pensii salarii, #Voiculescu ICA Telepatia , #arestata