Elena Udrea, la judecata de ziua ei: N-am cum sa ies in oras, dar ma bucur ca nu ma serbez in penitenciar

Joi, 21 Mai 2015, ora 14:28
4499 citiri
Elena Udrea, la judecata de ziua ei: N-am cum sa ies in oras, dar ma bucur ca nu ma serbez in penitenciar
Foto: B1TV

Elena Udrea a mers joi, de ziua onomastica, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), unde magistratii stabilesc daca fostul ministru poate scapa de masura arestului preventiv in dosarul Gala Bute.

Inainte sa intre la audieri, Elena Udrea a declarat ca fostul presedinte Traian Basescu nu a sunat-o inca pentru a o felicita de ziua numelui, dar ca este abia ora 14.00. Al doilea prenume al Elenei Udrea este Gabriela.

Fostul ministru a mai spus ca nu are cum sa isi sarbatoreasca ziua in oras, din moment ce nu are voie sa paraseasca domiciliul.

"N-am cum sa ies in oras, sunt obligata sa stau in casa", a mentionat ea, spunand ca cel mai mult se bucura ca nu este nevoita sa isi petreaca ziua onomastica in penitenciar.

"Cea mai mare bucurie este sa stau acasa, linistita, in perioada asta, e suficient. Ar fi fost mult mai rau daca as fi fost in penitenciar de ziua mea", a precizat ea.

Elena Udrea a profitat si de aceasta ocazie pentru a milita pentru anchetarea si judecarea suspectilor in stare de libertate, nu in arest preventiv, la domiciliu sau sub alta forma.

Elena Udrea, eliberata, dar inca la politie: Incurcatura cu locuinta unde va fi arestata la domiciliu

"Dar e important ca pot sa stau acasa in aceasta zi. Ma ajuta foarte mult sa studiez si voluminosul dosar", a mentionat ea, recunoscand ca nu va face totusi acest lucru si de ziua ei. Udrea a spus ca zilele acestea citeste foarte mult si ca va recomanda niste carti in perioada urmatoare.

Elena Udrea vrea sa scrie o carte despre cele "72 de zile in catuse" (Video)

Deputatul a iesit de la ICCJ dupa aproximativ trei sferturi de ora si a mai stat de vorba cu jurnalistii pe scarile institutiei. Udrea nu s-a aratat prea increzatoare ca magistratii vor accepta contestatia sa la masura arestului la domiciliu, dupa ce, in urma cu doua saptamani, instanta a decis eliberarea sa din arestul preventiv si plasarea sa in arest la domiciliu.

"Este foarte greu pentru o instanta sa dispuna inca o data o masura mai usoara, noi am cerut revocarea masurii in totalitate", a precizat Udrea.

"Daca nu vorbim de persoane violente sau care vor sa influenteze martorii, atunci starea fireasca este cea de libertate", a mai spus ea.

Dupa cum a promis la intrarea in cladirea Inaltei Curti, fostul ministru a facut o recomandare de lectura, si anume "Jurnalul fericirii" de Nicolae Steinhardt.

Totodata, Udrea a povestit cu ce isi ocupa timpul stand toata ziua in casa.

"Experienta aceasta este una de festin, daca nu as fi trecut prin asa ceva, nu as fi avut atat de mult timp sa stau sa citesc, sa ma gandesc la lucruri importante. Ma trezesc la 5.30 - 6.00, am deprins din puscarie obiceiul asta, la 7.00 sunt pregatita de o noua zi: studiez dosarul, citesc si scriu la cartea aceea.

Pentru mine, in acest moment, e mai mult decat suficient. Ganditi-va ca am schimbat o camera de noua metri patrati, unde erau si toaleta, si patru paturi pentru patru persoane, cu apartamentul in care locuiesc. Deja ma asteapta mama acasa, i-am spus sa ajunga inaintea mea", a detaliat fostul demnitar.

Intrebata ce personalitati au felicitat-o cu ocazia zilei onomastice, Udrea a raspuns: "Foarte multa lume, foarte multi politicieni. Vrei sa ii spun la televizor? Cine stie ce incepe pana diseara impotriva lor".

"Pentru orice azi esti trimis in puscarie, toata lumea e ascultata, poti fi acuzat doar daca vorbesti cu o persoana acuzata de ceva, evolutia parca e din ce in ce mai rea. Ma bucur ca au avut curaj si mi-au dat mesaj si mi-au urat 'La multi ani'", a continuat deputatul.

Pe final, Udrea a dezvaluit ca deocamdata nu ii mai este dor de colegii parlamentari si ca nu a mai deschis televizorul de cat a fost plasata in arest la domiciliu, "dupa trei luni in care televizorul a mers in celula 24 din 24".

Magistratii instantei supreme urmeaza sa hotarasca pe parcursul zilei de joi daca Elena Udrea poate scapa de masura arestului la domiciliu dispusa in dosarul Gala Bute.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Elena Udrea zi onomanstica, #Elena Udrea zi nume, #Elena Udrea Inalta Curte, #Elena Udrea contestatei arest domiciliu , #arestata