Ruxandra Dragomir: Elena Udrea nu a fost suficient sustinuta de Traian Basescu

Sambata, 28 Martie 2015, ora 20:52
9704 citiri
Ruxandra Dragomir: Elena Udrea nu a fost suficient sustinuta de Traian Basescu
Foto: Antena3

Ruxandra Dragomir este dezamagita de Traian Basescu si ii reproseaza ca nu a sustinut-o suficient pe Elena Udrea in momentul in care au aparut problemele ei in justitie. Fosta tenismena il ataca si pe Dinu Pescariu, unul dintre cei care au scapat pentru ca au facut denunturi in dosarul Microsoft.

"Nu era numai dezamagirea mea, ci a mai multor oameni care considerau ca putea sa faca mai multe pentru Elena. Sa faca mai multe declaratii, sa o sustina in demersurile pe care ea le-a facut", a declarat Ruxandra Dragomir, sambata seara, la Antena 3, referindu-se la denunturile depuse la DNA impotriva lui Florian Coldea.

Nici sustinerea aratata ulterior de fostul presedinte Elenei Udrea nu a multumit-o pe prietena acesteia.

"Prea tarziu. Nu cred ca a fost sustinuta suficient de mult in denunturile pe care le-a facut. Nu ma indoiesc ca ar fi adevarate. Din pacate, s-au clasat si nu vom sti mult timp daca au fost sau nu adevarate", a completat Ruxandra Dragomir.

Aceasta a explicat ca nu a vazut probele in baza carora a fost arestata preventiv prietena sa, pentru ca nu sunt publice, motiv pentru care continua sa creada in nevinovatia ei.

"Imi rezerv acest drept de a crede mai mult in Elena decat in Justitie sau in DNA", a subliniat aceasta, precizand ca, inclusiv in trustul Intact, unde era prezenta, care "a fost intotdeauna vehement si critic atat cu Traian Basescu, cat si cu Elena Udrea", au fost jurnalisti care "au pus la indoiala" ceea ce i se intampla prietenei sale.

Explicatia Ruxandrei Dragomir pentru ploaie: Pana si vremea plange ca Elena este in arest

Dinu Pescariu, "un tradator si un turnator"

Ruxandra Dragomir a vorbit si despre Dinu Pescariu, cei doi campioni la tenis cunoscandu-se "de copii". Ea a spus ca nu are o "parere buna" despre faptul ca in cazul sau dosarul a fost clasat dupa ce i-a denuntat pe mai multi acuzati in dosarul Microsoft, printre care si Elena Udrea.

"Regret ca este implicat intr-un fenomen de coruptie de o asemenea anvergura. Imi pare rau ca un fost coleg de-al meu a facut toate aceste lucruri, a fost promotorul unei actiuni majore care a prejudiciat statul roman. La el aceste lucruri sunt stiute (...)

Nu ne-am intalnit niciodata in trei, nici prin minte nu mi-a trecut ca Dinu e promotorul acestui fenomen de coruptie, pentru mine a fost un soc", a declarat Dragomir, precizand ca, in opinia ei, denuntul impotriva Elenei Udrea "e bazat pe o minciuna".

"Stiam ca se cunosc, nu stiam de toata aceasta afacere Microsoft, nu imi trecea prin cap ca Dinu Pescariu e implicat, ca face un denunt impotriva Elenei Udrea si pretinde de la aceasta sa ii rezolve problemele in Justitie.

Pentru mine e important de stiut ce probleme are in Justitie de a trebuit sa ii ofere presupusii 500 de mii Elenei. Nu mi se pare corect ca acest dosar sa fie clasat", a continuat Ruxandra Dragomir.

Rugata sa explice la ce s-a referit cand l-a numit, intr-o postare pe Facebook, "tradator si turnator", Ruxandra Dragomir a facut trimitere la anii 2009 si 2013, cand ea a candidat la sefia Federatiei Romane de Tenis, moment in care Pescariu a "dezamagit-o profund".

Iulian Dragomir, sub semnul intrebarii

Un alt subiect abordat a fost legat de judecatorul Iulian Dragomir, cel care a decis luni ca Elena Udrea sa ramana in arest preventiv in dosarul Gala Bute. Cu toate ca presa a scris ca ar fi un judecator apropiat lui Traian Basescu, Udrea s-a aratat convinsa ca va ramane in spatele gratiilor cand a aflat numele celui care o va judeca.

"Daca a facut aceasta declaratie, cred ca stie ce spune. Mai sunt cazuri in care Elena a incercat sa vorbeasca despre anumite persoane, apropiate, numite de Traian Basescu, care acum fac cu totul altceva", a comentat Ruxandra Dragomir, reamintind ca nu doar Elena Udrea, ci toata mass-media a vorbit deseori despre procurori, politisti sau judecatori corupti.

Avocatii Elenei Udrea se plang la CSM de procurorii din dosarul Gala Bute

Episodul fotografiilor facute la Paris

Ruxandra Dragomir a fost intrebata si despre fotografiile facute Elenei Udrea la Paris, publicate in timpul campaniei electorale pentru prezidentiale pe un blog care ulterior a disparut.

"Si in ziua de astazi este usor confuz (episodul - n.red.), in sensul ca nu stim nici pana acum cine a facut acele fotografii. E clar ca nu sunt facute de paparazzi", a afirmat ea.

In context, Dragomir a reamintit ca, "la putin timp dupa alegeri, domnul George Maior a fost schimbat".

"Probabil ca si acolo (in SRI - n.red.) exista o tensiune, intre ei, lupta de putere e prezenta in orice domeniu de activitate", a mai adaugat aceasta.

Mai mult, Ruxandra Dragomir a dezvaluit ca i-a sugerat Elenei Udrea in timpul campaniei prezidentiale sa spuna imediat tot ce stie, dupa ce aceasta i-ar fi declarat "ca vrea sa faca ceva public".

"A zis: 'Nu pot sa spun pentru ca sunt lucruri importante si, daca le spun, pe mine cine ma mai apara?'", a dezvaluit Dragomir.

Intrebata de ce crede ea ca Elena Udrea ar fi fost o tinta, cata vreme nu a obtinut nici macar 6% in primul tur al prezidentialelor, Ruxandra Dragomir a raspuns: "Nu pot sa imi imaginez, probabil ca stia foarte multe lucruri; nu s-a mai dorit prezenta ei in politica si lucrul asta se si intampla".

Ruxandra Dragomir a mai afirmat ca prietena ei "a gresit apropiindu-si persoane care faceau lucruri in numele ei", referindu-se la cei care au dat declaratii compromitatoare in dosarul Gala Bute.

Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
#Ruxandra Dragomir Basescu Udrea, #Ruxandra Dragomir Pescariu, #Ruxandra Dragomir Udrea arest , #arestata