Udrea, atac la Kovesi: L-a mangaiat pe frunte pe Blaga, apropiatul lui Iohannis (Video)

Miercuri, 11 Martie 2015, ora 15:45
5454 citiri
Udrea, atac la Kovesi: L-a mangaiat pe frunte pe Blaga, apropiatul lui Iohannis (Video)
Foto: Facebook/Elena Udrea

Elena Udrea a rectionat la declaratia procurorului sef al DNA de marti, Laura Codruta Kovesi, care a spus ca Vasile Blaga, copresedintele PNL, nu este urmarit penal in dosarul Microsoft si ca magistratii Directiei nu isi intemeiaza acuzatiile pe "un simplu denunt".

Udrea, care s-a plans in mai multe randuri ca Vasile Blaga si altii nu sunt intrebati de DNA despre faptul ca ar fi primit "milioane de euro in campanie", a acuzat-o pe Kovesi ca "l-a mangaiat pe frunte pe Vasile Blaga", acesta bucurandu-se de protectie pentru ca este un apropiat al presedintelui Klaus Iohannis.

"Iesirea de ieri (marti - n.red.) a procurorului-sef DNA, Laura Codruta Kovesi, prin care l-a exonerat si mangaiat pe frunte pe Vasile Blaga devoaleaza, de fapt, protectia de care se bucura liderii PNL si apropiatii noului presedinte in aceasta perioada. Practic, acestia sunt imuni pentru ca este nevoie de ei in vederea schimbarii majoritatii parlamentare.

Am putea fi de acord cu declaratia doamnei Kovesi ca denunturile nu erau suficiente daca nu exista o fractura logica evidenta si pentru un copil de clasa intai: pe baza denunturilor facute in care se aminteste de Vasile Blaga si alti lideri PNL, in cazurile lui Dorin Cocos si Gabriel Sandu s-a dispus arestul la domiciliu in dosarul Microsoft. Semn ca procurorii au crezut in veridicitatea declaratiilor si au probe in acest sens. Mai ales ca Dorin Cocos a prezentat conturi si facturi concrete in sprijinul spuselor sale", se arata in mesajul postat pe pagina de Facebook Elena Udrea de echipa fostului ministru, arestat preventiv in dosarul Gala Bute.

Aceasta a insistat asupra faptului ca "in cazul Elenei Udrea, s-au luat decizii impuse de conducerea DNA chiar daca existau doar denunturi aparute din senin si doar pe ultima suta de metri a anchetei".

"Deci, argumentul doamnei Kovesi nu sta in picioare", este concluzia echipei deputatului PMP.

Udrea sustine ca nu se bate cu SRI, DNA sau Inalta Curte

In mesaj se lamureste si ca faptul ca Udrea "nu se bate si nu ataca institutiile statului: SRI, DNA sau Inalta Curte. Din contra, procurorii si judecatorii sunt oameni in care fostul ministru are incredere ca vor proceda si actiona corect. Singura observatie este ca poate ar fi nevoie de ceva mai mult curaj in aplicarea legii".

"Lupta Elenei Udrea este cu sefii a doua institutii: Laura Codruta Kovesi si Florian Coldea, care exercita puterea in Romania de o maniera oculta.

Elena Udrea nu este si nu va fi vreodata o victima. Cine incearca sa o prezinte ca pe un om infrant greseste amarnic. Ea este insa o tinta evidenta si evolutiile din dosarele sale (inclusiv informatiile aparute ieri in presa) dovedesc cu varf si indesat acest lucru", conchid reprezentantii fostei sefa a PMP.

Comentariile vin dupa ce Laura Codruta Kovesi a declarat, marti, ca nu s-a inceput urmarirea penala impotriva copresedintelui PNL, Vasile Blaga, aratand ca un procuror al Directiei nu isi va intemeia acuzatiile "pe un simplu denunt".

Kovesi: Nu veti gasi dosarele DNA bazate doar pe denunturi. Vasile Blaga nu e urmarit penal (Video)

De asemenea, intrebata daca acuzatiile Elenei Udrea afecteaza procurorii, Kovesi a spus ca magistratii sunt imuni la astfel de declaratii, precizand ca deocamdata nu a sesizat Inspectia Judiciara.

Reactia Codrutei Kovesi la acuzatiile Elenei Udrea

Elena Udrea s-a aratat in mai multe randuri nemultumita ca fosti lideri ai PDL Vasile Blaga, Radu Berceanu, Roberta Anastase si Adriean Videanu "nu sunt intrebati de DNA" despre faptul ca ar fi primit "milioane de euro in campanie".

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#Elena Udrea Kovesi, #Elena Udrea atac Kovesi, #Elena Udrea atac DNA, #Elena Udrea Blaga , #arestata