Udrea, nou atac la DNA: Consilierii lui Kovesi acuza ca am luat mita fara sa stiu

Duminica, 29 Martie 2015, ora 13:58
5516 citiri
Udrea, nou atac la DNA: Consilierii lui Kovesi acuza ca am luat mita fara sa stiu
Foto: Facebook/Elena Udrea

Elena Udrea a prezentat, duminica dimineata, "povestea lui Lungu", fostul sau consilier din vremea in care era ministru al Turismului, acuzat in dosarul Gala Bute ca a luat mita si a reinvestit o parte din bani in campaniile PDL.

"Continuam sirul povestilor cu ata alba din Gala Bute, care se constituie, chipurile, ca probe impotriva Elenei Udrea. Astazi, povestea lui Lungu, baiatul care a luat mita, pe care a reinvestit-o la partid. Plus inca ceva pe langa, din propria pusculita", a scris pe Facebook echipa de comunicare a Elenei Udrea.

Reprezentantii deputatului arata ca "Stefan Lungu si Gheorghe Nastasia (fost secretar general in Ministerul Turismului - n.red.) au impartit in 2010 o mita de 695.367 de lei pe care au primit-o de la (omul de afaceri - n.red.) Adrian Gardean".

Elena Udrea: Adevarul despre denuntul "prietenei" Topoliceanu

Echipa de comunicare a fostului ministru relateaza in continuare cum s-au desfasurat evenimentele.

" (...) Secretarul general al ministerului i-a cerut in doua randuri lui Lungu sa cumpere niste generatoare pe firma lui (a lui Lungu). Generatoare pe care, ulterior, le-a revandut firmei lui Gardean la un pret mai mare.

Diferenta de bani (cei aproape 700.000 de lei) a fost impartita intre Lungu si Nastasia (10% - 90%).

Secretarul general al MDRT neaga aceasta derulare a evenimentelor, numai ca, ce sa vezi?, aici chiar exista conturi si elemente concrete care dovedesc faptul ca a luat mita de 695.367 de lei. Si, totusi, Nastasia sta linistit acasa si se bucura de beneficiile aerului de munte", se arata in mesajul postat pe reteaua de socializare.

Materiale pentru PDL de 20.000 de euro

Reprezentantii fostei sefe a PMP relateaza in continuare ca "din cei 10% care i-au ramas lui, Lungu mai spune ca a platit si niste materiale pentru PDL Bucuresti, in valoare totala de vreo 20.000 de euro".

"Doar ca suma invocata este mai mare decat banii care ar fi rezultat din mita initiala. Deci, fie Lungu minte, fie a adus bani de acasa (ce baiat de caracter! - a luat bani, dar i-a dat pe toti mai departe si a mai si spart economiile familiei) ", noteaza oamenii de comunicare ai Elenei Udrea.

De asemenea, acestia dezvaluie "ce s-a intamplat la confruntari si consilierii lui Kovesi nu vor ca judecatorii si opinia publica sa stie".

Mai exact, "la intrebarea Elenei Udrea, Stefan Lungu a recunoscut ca niciodata fostul ministru nu i-a cerut sa faca plati din banii lui sau de la Gardean pentru PDL sau pentru Udrea personal".

Elena Udrea spune "povestea gentii cu 900.000 de euro"

"Mai mult, ca niciodata nu i-a spus lui Udrea ca a luat bani de la Gardean si a recunoscut ca nu avea relatii de afaceri cu fostul ministru.

Lungu spune si ca singura data cand a vorbit cu Elena Udrea despre Gardean a fost in 2009, cand Elena Udrea i-a spus ca ar face bine sa nu lucreze cu Adrian Gardean. (Stefan Lungu il cunostea de ani de zile si lucrase pentru el) ", au dezvaluit reprezentantii fostului ministru.

Acestia arata ca, "si daca ar fi cum a povestit Lungu si s-ar fi platit niste materiale promotionale pentru PDL Bucuresti in 2010 (aproximativ 20.000 de euro), Elena Udrea nu a avut cunostinta de acest lucru. Or, nu poti sa iei mita fara sa stii ca iei mita".

Reclamatie la CSM

Lamuririle de pe pagina de Facebook a Elenei Udrea vin dupa ce avocatii acesteia au depus o plangere la CSM prin care sesizeaza neregulile comise de procurorii care deruleaza ancheta in dosarul Gala Bute, fostul ministru sustinand ca ancheta in acest caz nu este facuta de "orice anchetatori", ci de "consilierii personali ai procurorului sef al DNA", Laura Codruta Kovesi.

Avocatii Elenei Udrea se plang la CSM de procurorii din dosarul Gala Bute

Elena Udrea se afla in arest preventiv in dosarul Gala Bute din data de 25 februarie, fiind acuzata de abuz in serviciu si luare de mita. Pe data de 19 martie, la sediul DNA au avut loc confruntari intre Elena Udrea si denuntatorii din aceasta speta, respectiv Stefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Adrian Gardean si Ana Maria Topoliceanu - fosta directoare a Companiei Nationale de Investitii (CNI).

D.T.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Elena Udrea mita Bute, #Elena Udrea denuntatori, #Elena Udrea mita PDL , #arestata