Cristi Preda cere demisia Elenei Udrea: Dezastru e un termen bland

Luni, 03 Noiembrie 2014, ora 10:45
10467 citiri
Cristi Preda cere demisia Elenei Udrea: Dezastru e un termen bland
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PMP Cristian Preda cere demisia Elenei Udrea din fruntea partidului, apreciind ca scorul obtinut in primul tur al alegerilor prezidentiale este un esec, asa ca nu mai are credibilitate in fata membrilor de partid.

"'Dezastru' e un termen bland pentru scorul Elenei Udrea, care anunta la nominalizare ca va intra in turul al doilea, iar aseara - ca a realizat obiectivul de a fi pe locul al treilea. N-a fost nici macar atat: scorul sau e mai mic decat cel realizat de lista pe care am condus-o la europene in mai", a declarat Cristian Preda, arata un comunicat remis luni Ziare.com.

Europarlamentarul, fost consilier al lui Traian Basescu, a mai afirmat ca Elena Udrea a subrezit autoritatea presedintelui.

"Candidatura celei care visa ca il infrange pe Ponta a izolat ‪PMP si a subrezit autoritatea politica a lui Traian Basescu, silit sa intre intr-un joc cu multi spioni si putina politica. Ii cer, de aceea, Elenei Udrea sa demisioneze urgent de la sefia partidului, pentru a da o sansa integrarii PMP intr-o majoritate de dreapta. Dupa esecul de ieri, credibiliitatea ei in fata partidului este, oricum, nula", a mai declarat Preda.

Elena Udrea: S-a incercat scoaterea mea din competitie (Video)

Totodata, el spune ca PMP are datoria de onoare de a-l vota pe Klaus Iohannis in turul doi al alegerilor prezidentiale.

"In calitatea mea de vicepresedinte al PMP pentru afaceri europene, le solicit membrilor si simpatizantilor partidului sa voteze in turul al doilea cu Klaus Iohannis. Acesta e mai mult decat un gest rational. Pentru PMP, e o datorie de onoare. Intr-adevar, atunci cand am fost primiti, in septembrie, in PPE, am promis ferm - in fata celor mai inalte autoritati ale PPE si a reprezentantilor tuturor partidelor din familia populara - ca il vom sprijini pe adversarul lui ‪Ponta in turul al doilea. Regasirea credibilitatii incepe atunci cand iti tii cuvantul dat", mai afirma Cristian Preda.

Conform rezultatelor partiale anuntate de BEC dupa centralizarea a 91,33% dintre procesele verbale, premierul Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC, se afla pe primul loc in optiunile electoratului, obtinand 40,01% dintre voturi.

Pe locul doi s-a clasat candidatul ACL, Klaus Iohannis, cu 30,54%, iar pe trei independentul Calin Popescu Tariceanu, cu 5,46%, urmat de presedintele PMP, Elena Udrea, cu 5,17% si de candidatul independent Monica Macovei cu 4,51%.

Rezultate alegeri prezidentiale 2014 - Partiale de la BEC: Ponta - 40,01%, Iohannis - 30,54%

Conform rezultatelor finale, la alegerile europarlamentare din mai 2014 PMP a obtinut 345.973 de voturi (6,21%), in timp ce dupa centralizarea voturilor exprimate duminica in 91,33% din sectiile de votare, Elena Udrea obtinuse deja 452.259 de voturi (5,17%). Diferenta este data de numarul total de alegatori prezenti la vot, prezenta la europarlamentare fiind mult mai scazuta decat duminica.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Preda demisie Udrea PMP, #Preda Udrea rezultate presedintie , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014