Elena Udrea, audiata la DNA: Eu nu cred in coincidente

Miercuri, 01 Octombrie 2014, ora 21:23
17766 citiri
Elena Udrea, audiata la DNA: Eu nu cred in coincidente
Foto: B1TV

Elena Udrea, liderul Partidului Miscarea Populara, a fost audiata, miercuri seara, la Directia Nationala Anticoruptie, mai bine de doua ore.

Candidatul la prezidentiale a declarat, la intrarea la audieri, putin dupa orele 19:00, ca a fost chemata ca martor intr-un dosar legat de Gheorghe Stefan (Pinalti), edilul din Piatra Neamt.

Noi dezvaluiri din dosarul Microsoft: Ponta, Adrian Nastase si Dorin Cocos ar fi implicati

Audierea a durat peste doua ore, iar la final Elena Udrea a stat de vorba cu ziaristii si a raspuns la cateva intrebari. Ea le-a spus jurnalistilor ca i s-au pus intrebari legate de procedurile urmate de primarii care cereau fonduri pentru proiecte depuse cand era ea ministru al Dezvoltarii.

"Toate solicitarile urmau procedura legala si cutuma", a dat ea asigurari, spunand ca toti parlamentarii si primarii se roaga de ministrul Dezvoltarii, indiferent care ar fi el, sa ii sprijine cu fonduri pentru proiectele din comunitatea in care au fost alesi. "La usa ministrului Dezvoltarii e coada de primari intotdeauna", a punctat ea.

Elena Udrea le-a explicat jurnalistilor si de ce a venit atat de tarziu la DNA: "Sunt in campanie, am avut o zi plina".

"Am vrut sa vin foarte repede, inteleg ca dosarul trebuie inchis", a dezvaluit presedintele PMP, spunand ca se pune la dispozitia DNA pentru toate problemele care trebuie lamurite, indiferent ca e vorba de Gala Bute sau de alte dosare.

Intrebata daca nu o afecteaza faptul ca a fost chemata la DNA cu doar doua zile inainte de inceputul campaniei electorale, Elena Udrea a declarat cu subinteles: "Eu nu cred in coincidente".

Elena Udrea a refuzat sa vorbeasca despre dosarul Microsoft, in care este mentionat fostul sau sot, Dorin Cocos, invitandu-i pe jurnalisti sa il intrebe direct pe el.

Numele lui Dorin Cocos, in dosarul Microsoft. Elena Udrea: Se mai intampla

Elena Udrea a fost chemata la DNA intr-un dosar in care edilul Gheorghe Stefan a fost pus sub acuzare in legatura cu o serie de contracte incheiate de primaria Piatra Neamt in urma cu trei ani, informeaza Digi24.

Primarul de la Piatra Neamt, urmarit penal - Pinalti e acuzat de fapte de coruptie

Conform sursei, aceasta cauza este legata de fonduri primite de primarie de la Ministerul Dezvoltarii, in vremea in care acesta era condus de Elena Udrea.

Elena Udrea a fost citata in urma cu mai multe zile, insa a amanat de mai multe ori aceasta audiere.

In urma cu circa patru luni, DNA a anuntat ca primaruldin Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, este cercetat penal sub control judiciar, intr-un dosar in care este acuzat de folosire a influentei sau a autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, incepand cu 2009, Gheorghe Stefan a administrat in fapt SC Strong Montaj SA (fosta SC Tehnoutilaj SA), folosindu-se de interpusi, care au acceptat sa figureze formal ca asociati si administratori, aminteste Agerpres.

"SC Strong Montaj SA a incheiat si a executat contracte vizand realizarea unor lucrari cu diferiti clienti si a achizitionat, de la o serie de furnizori, bunuri si servicii.

Altfel spus, SC Strong Montaj SA s-a interpus in schimb, a facut acte de comert, implicand circulatia banilor. Aceste operatiuni financiare ca acte de comert, in efectuarea carora s-a implicat Gheorghe Stefan, sunt incompatibile cu functia pe care o detinea, aceea de primar al municipiului Piatra Neamt si sunt menite sa-i aduca sume de bani necuvenite", sustin procurorii.

Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Candidatul PSD-PNL la alegerile pentru Primăria București, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri, 29 martie, că el și soția sa au muncit de „le-au sărit capacele” pentru a avea...
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
#Elena Udrea audiata DNA, #Udrea DNA miercuri seara, #Udrea DNA dosar Pinalti , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014