Udrea si Pavelescu, noul cuplu de pomina

Autor: Dragos Dragoteanu - antreprenor
Duminica, 16 Noiembrie 2014, ora 17:05
2655 citiri
Udrea si Pavelescu, noul cuplu de pomina

Cand ai fantezii prezidentiale mintea oboseste mai repede. Poti sa fii "buna pentru Romania", si in acelasi timp nasoala pentru 95% dintre participantii la vot. Cand faci totusi echipa cu "celebrul" presedinte al PNTCD, lucrurile pot degenera vizibil.

Ma asteptam ca noul cuplu politic, care a fost votat de fapt de 2,5% dintre romanii care au drept de vot, sa-si doreasca sa cada in picioare, dupa ce poporul i-a trantit de pamant. E firesc! Dar, mai presus de orice, in ultimele aparitii publice, favorita presedintelui mai avea putin si se autopropunea in locul celor doi finalisti, exonerandu-i de povara confruntarilor directe.

Aliandu-se cu Aurelian Pavelescu, omul care a adus PNTCD la nivelul unui partid microscopic, in opinia mea, cei doi fac o alianta de invidiat.

Chiar daca nu a fost pe podium, Elena Udrea crede ca a invins. Inainte sa-l "racoleze" pe Traian Basescu, imediat ce acesta va parasi Palatul Cotroceni, presedintele PMP s-a blindat cu "avocatul ala mic, cu capul mare", asa cum l-a caracterizat insusi idolul politic al doamnei Udrea pe domnul Pavelescu.

Cel putin in timpul campaniei electorale, intotdeauna unde aparea favorita politica a presedintelui, aparea in spatele acesteia, legat "ombilical", si presedinte PNTCD.

In virtutea unui scrutin prezidential fara sare si piper, cu doi candidati de doua parale ramasi in cursa pentru Cotroceni, decizia doamnei Udrea si a catorva colegi rataciti pe la sedinta PMP a fost cat de cat neutra.

Bine ca n-a indemnat alegatorii sa stea acasa. S-a pitit in tacere acasa, intrebandu-se indelung: "oglinda-oglinjoara, cine-i cea mai buna din tara?" In schimb, Aurelian Pavelescu a vrut mai mult si a iesit in evidenta cu cea mai nefericita declaratie politica a sezonului electoral.

"PNTCD indeamna membrii si simpatizantii sai ca in turul doi al alegerilor prezidentiale sa se prezinte la vot si sa anuleze buletinul de vot, scriind pe acesta: "Refuz!" sau "Monarhie Constitutionala!". O dovada clara ca unele persoane se ancoreaza in trecut si nu mai reusesc niciodata sa-si depaseasca conditia.

Nu as fi scris niciodata acest editorial daca nu citeam "perla" aliatului PMP. Cred ca seniorul Corneliu Coposu, singurul meu reper de lider politic autentic din Romania ultimului sfert de secol, s-ar rasuci in mormant, daca ar putea sa vada in ce a fost transformat partidul istoric cu valori si principii morale - PNTCD. Ce rusine, domnule Aurelian Pavelescu!

Dupa ce a trecut prin 5 (cinci) partide, facand performanta in traseismul dambovitean, dupa ce a demonstrat ca nu trece de 0,5% nici daca este sustinut de o forta politica precum echipa Moisescu - Chiliman, prin alianta dintre PNTCD si IRL - Initiativa Romania Liberala - asa cum s-a intamplat la ultimele alegeri parlamentare, ce ar mai fi de adaugat? Orice poza conteaza, orice alianta e buna, orice declaratie te scoate in evidenta.

Apogeul carierei politice a liderului PNTCD a fost atins atunci cand, in urma unei discutii cu un om politic de teapa lui - Mihaita Calimente, intr-o emisiune la Realitatea TV, Aurelian Pavelescu a chemat politia! In lipsa argumentelor intr-o dezbatere poti sa chemi si trupele speciale, ca sa iesi in evidenta. In opinia mea, nu cred ca exista in istoria vreunei televiziuni un nivel mai josnic de comportament politic dambovitean.

Cu acea ocazie, aliatul politic al d-nei Elena Udrea s-a "afirmat" definitiv in ochii publicului. Nici Traian Basescu nu cred ca-l mai poate re-reevalua. Doar folosi, cat are nevoie.

Teapa luata de presedinta PMP in urma acestei campanii este dubla. Pe de o parte, si-a vandut ultima casa din dotare, in speranta ca va castiga alegerile si va primi o casa de protocol. A doua, a crezut ca se pricopseste cu Aurelian Paveleascu. Ghinion!

Dupa primul tur de alegeri, niciun candidat nu a mai bagat in seama proaspatul cuplu politic si asta s-a vazut din declaratiile amandurora. Eu zic ca, indiferent cine va castiga alegerile, d-na Udrea nu va prinde niciun fotoliu de demnitar care sa-i confere dreptul unei locuinte de protocol. Va ramane in schimb cu liderul PNTCD si se vor anula reciproc, inclusiv la vot.

Dupa 25 de ani de la Revolutie, PMP impreuna cu noul sau aliat - PNTCD, vrea sa rupa gura targului politic. Cu un cuplu de pomina, Udrea-Pavelescu, nimic nu le va sta in cale. Dupa ce tovarasul Traian Basescu va parasi Cotroceniul si se va inscrie en fanfare in PMP, au sansa sa formeze "triunghiul bermudelor dambovitene".

Autorul nu este implicat politic, nu are nicio functie publica si sigur se va duce la vot.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Udrea Pavelescu prezidentiale , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014