Udrea: Sunt un mic agricultor, am vreo 40 ha. Am lucrat in arenda si terenul Ioanei Basescu

Sambata, 20 Septembrie 2014, ora 22:14
4955 citiri
Udrea: Sunt un mic agricultor, am vreo 40 ha. Am lucrat in arenda si terenul Ioanei Basescu
Foto: Elena Udrea/Facebook

Presedintele PMP, Elena Udrea, candidat al acestei formatiuni la alegerile prezidentiale, a declarat sambata, la Bistrita, ca se considera un "mic agricultor", avand in proprietate aproximativ 40 de hectare de teren agricol, care are probleme sa reziste fara un sprijin din partea Guvernului.

"Sunt un mic agricultor si eu si va spun ca este foarte greu sa rezisti in conditiile in care nu exista niciun fel de sprijin din partea Guvernului, iar cei mai multi dintre cei care incearca sa lucreze pamantul sfarsesc prin a vinde produsele la preturi foarte mici intermediarilor, in asa fel incat de multe ori sunt dezamagiti si renunta pe parcurs.

O tara care are al doilea pamant agricol la nivelul Uniunii Europene, si ca intindere, si din punct de vedere al calitatii acestuia, este pacat sa nu traiasca din agricultura, sa nu-si dezvolte economia pornind de la agricultura. Pentru asta, desigur, ar trebui sa fim in stare sa generam politici guvernamentale in sustinerea agricultorilor", a afirmat Udrea, cu ocazia vizitei facute la targul de produse agricole "Toamna bistriteana".

Intrebata despre suprafata pe care o lucreaza si ce cultiva, Elena Udrea a spus ca a semanat pana acum grau, orz si rapita, dar ca productia din acest an a fost sub asteptari, din cauza inundatiilor.

"Am vreo 40 de hectare de teren imprastiate intr-un judet intreg si am cultivat grau, orz si acum am semanat rapita. Insa din vanzarea productiei, mai ales ca au fost inundatii si ploi, fara sprijin nu prea poti sa faci agricultura performanta si nici nu prea poti sa ai un castig din agricultura la nivelul acesta.

Sigur, daca as fi putut sa concesionez si eu ca domnul Voiculescu sau ca altii mii de hectare de teren de la stat, pe nimica toata, probabil ca era mai simplu. Dar asa, sa cultivi cateva hectare pe care le ai in proprietate, fara sprijin din partea statului pentru agricultori, este foarte greu", a adaugat Elena Udrea.

Cand a fost intrebata ce recolta a obtinut la cultura de orz, aceasta a dat un raspuns aproximativ si a explicat ca "nu s-a apucat inca sa invete foarte bine agricultura".

"Cred ca cinci tone (de orz - n.r.) au fost la hectar, parca. Va dati seama ca mai ales acum, in perioada aceasta, nu m-am apucat inca sa invat foarte bine agricultura, dar o sa o fac, pentru ca eu chiar cred ca agricultura este salvarea Romaniei si chiar cred ca trebuie sa-i incurajam pe oameni sa faca agricultura si pe micii producatori sa-i sustinem, pentru ca ati vazut ce mancare buna se poate produce aici, in tara noastra", a mai spus presedintele PMP.

Udrea a confirmat, totodata, ca prin firma sa a arendat si terenul cumparat de fiica presedintelui Traian Basescu, Ioana, in comuna Nana.

"S-a vehiculat o stire de acum sase luni, un an, nu stiu de cand am facut lucrul acesta. Dar, stiti, nevoia aceasta de breaking news-uri... O sa spunem breaking news despre stirea asta pe care am dezbatut-o la televizor de jumatate de an... Da, pe firma mea de agricultura am lucrat in arenda si terenul Ioanei Basescu, in afara de terenurile mele, cele 43 de hectare. Dar este veche de cand am cultivat, nu de acum", a explicat Udrea.

Elena Udrea a vizitat, sambata, targul agricol "Toamna bistriteana", organizat in localitatea Viisoara, ce apartine administrativ de municipiul Bistrita. Ea a fost asteptata de membri si sustinatori PMP imbracati in tricouri albe, imprimate cu poza sa, a cumparat prune si mere, pe care mai apoi le-a impartit celor din jur, dar a si gustat o rosie de gradina si un ardei iute, pe care le-a apreciat ca fiind de buna calitate.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#Elena Udrea arenda teren Ioana Basescu, #Elena Udrea propietara pamant agricol , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014