Udrea vrea la Cotroceni - Cristian Preda cere demiterea ei - surse (Video)

Marti, 19 August 2014, ora 13:13
4717 citiri
Udrea vrea la Cotroceni - Cristian Preda cere demiterea ei - surse (Video)
Foto: Cristian Preda/Facebook

Elena Udrea a avut parte de surprize marti, in cadrul Comitetului Executiv National al PMP care fusese convocat pentru a o propune candidatul partidului la alegerile prezidentiale din toamna.

Surse din PMP au declarat, pentru Ziare.com, ca vicepresedintele Cristian Preda a cerut demiterea Elenei Udrea din functia de presedinte al formatiunii. Solicitarea sa nu a avut, insa, succes printre colegi, primind un singur vot - al sau. Restul membrilor CExN au votat impotriva demiterii Elenei Udrea, ne-au mai declarat sursele citate.

Elena Udrea, contestata de fondatorii Miscarii Populare: Se dezice de Traian Basescu!

Cristian Preda s-a aratat inca de la inceput impotriva inlocuirii lui Cristian Diaconescu cu Elena Udrea la prezidentiale.

"Ofensiva pornita de Elena Udrea impotriva candidaturii lui Cristian Diaconescu la prezidentiale, care ar putea fi urmata maine de o intrare a sefei PMP in cursa pentru Cotroceni, e o eroare ce se poate dovedi fatala. Si pentru PMP, si pentru Udrea, si pentru Basescu.

Revolta in PMP Partidul cu Udrea, Fundatia cu Diaconescu?

Va plati, mai intai de toate, partidul fondat de Tomac, Papahagi, Ciuparu, Petrescu si Baconschi. Dupa 6 la suta la europene (in loc de un scor cu doua cifre) si un congres care, in loc sa sudeze energiile, a indepartat sau marginalizat voci credibile, schimbarea lui Diaconescu va produce o divizare a sprijinului acordat de simpatizantii PMP si ai lui Basescu pe 2 noiembrie", a comentat luni pe blog Cristian Preda.

Si pe Facebook, cu cateva ore inainte de sedintele programate de conducerea PMP, Preda anunta ca va lua atitudine.

"Un prieten foarte bun mi-a spus ca, dupa abandonul lui Cristi Diaconescu, nu ar trebui sa mai merg la reuniunea Colegiului National al PMP, programata marti de la 11:00, intr-una din salile de la Parlament. 'Stai acasa si citeste ceva!', mi-a recomandat el.

Nu-i voi asculta sfatul, chiar daca pe birou ma asteapta lecturi urgente, ci voi merge la discutia care va incurca probabil si mai mult scena politica din Romania. Nu pot depune armele, pe care mi le confera statutul si pe care ma obliga sa le folosesc un simt politic elementar", a scris pe Facebook Cristian Preda.

Cristian Preda: Udrea nu are profil de prezidentiabil. S-ar putea sa piarda partidul

Elena Udrea a anuntat, luni, ca marti va fi convocat Colegiul National al Partidului pentru a decide candidatul formatiunii la alegerile prezidentiale din toamna, desemnat urmand sa fie chiar presedintele PMP.

Insa, pentru ca desemnarea sa fie legala din punct de vedere al statutului partidului, Elena Udrea trebuia sa fie propusa mai intai de Comitetul Executiv.

Udrea vrea la Cotroceni - de la ironii la atacuri pe fata: O insulta la adresa inteligentei electoratului

Reuniunile de marti au loc in contextul in care, luni, Cristian Diaconescu, candidatul PMP la prezidentiale, a anuntat ca va intra in cursa electorala ca independent si ca nu va mai ramane membru al partidului, ci doar al Fundatiei Miscarea Populara.

Udrea, pe de alta parte, sustine ca este pregatita sa intre in batalia electorala si ca are convingerea ca il poate invinge pe Victor Ponta in orice competitie. Ea insa este contestata de majoritatea membrilor fondatori ai Miscarii Populare.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Elena Udrea demitere PMP, #Cristian Preda demitere Udrea, #Udrea candidat PMP prezidentiale , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014