Un europarlamentar PMP se dezice de Udrea: Votez cu Macovei la prezidentiale

Vineri, 03 Octombrie 2014, ora 12:54
4697 citiri
Un europarlamentar PMP se dezice de Udrea: Votez cu Macovei la prezidentiale
Foto: Facebook/Elena Udrea

Un europarlamentar PMP anunta ca nu va vota cu prezidentiabilul partidului, Elena Udrea, la alegerile din luna noiembrie, argumentand ca sustine astfel "o candidatura cu o certa dimensiune europeana".

Dupa ce a criticat-o aspru pe Monica Macovei in ultimul an, pe Facebook Cristian Preda spune acum ca va vota la prezidentiale cu fosta sa colega de partid.

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

"La prezidentiale, voi vota cu Monica Macovei! Suntem colegi in Grupul de Dialog Social, am lucrat impreuna, vreme de cinci ani, in Parlamentul European, ne-am aflat pe aceeasi baricada in PDL, atunci cand eram in acel partid, azi disparut. Faptul ca, la alegerile europene din mai, am adoptat tactici diferite de reinnoire a mandatelor nu diminueaza cu nimic solidaritatea noastra politica", noteaza europarlamentarul PMP.

Cristian Preda o critica pe Macovei: A ales sa taca in fata unui spectacol jalnic

In urma cu un an, Preda spunea ca nu-si explica de ce Monica Macovei nu reactioneaza la felul in care se desfasoara "pseudo-competitia" din PDL pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidentiale.

"A amutit si Monica Macovei. In fata spectacolului jalnic oferit de cei cu care pana mai ieri se confrunta, Monica a ales tacerea. E dreptul ei, de buna seama, sa ignore ceea ce se petrece. N-ar fi primul politician care abandoneaza lupta in numele unor principii. Am insa impresia ca publicul ar dori sa afle ce crede ea despre mimarea competitiei in partidul din care face parte", scria, tot pe o retea de socializare, Cristian Preda.

Ulterior, a acuzat-o pe fosta sa colega in PDL ca s-a asociat cu fesenistii din partid si nu mai vede coruptii.

Cristian Preda: Monica Macovei e asociata cu fesenistii, asa ca nu mai vede corupti

In luna martie a acestui an, Cristian Preda sustinea ca Monica Macovei "uita ca ii datoreaza cariera politica lui Traian Basescu".

"Am criticat-o in cateva randuri, in mod nedrept. Nu a raspuns cu aceeasi moneda. Regret acele atacuri si retrag afirmatiile facute, uneori, in pripa. Ideile sustinute de Monica in pre-campania de acum reprezinta o abordare consistenta a mizei alegerilor pentru Cotroceni: e vorba despre pastrarea sprijinului politic pentru institutiile statului de drept, dupa atacurile la care au fost supuse de catre USL si succesorii nefastei aliante, Ponta si Tariceanu. Regasim astfel si miza sincronizarii noastre cu celelalte state-membre din UE: fara domnia legii, prosperitatea nu e posibila - acesta mi se pare a fi miezul campaniei facute de Macovei, in perfect acord cu angajamentul ei politic de pana acum, ca si cu felul in care inteleg, la randul meu, politica in activitatea cotidiana din PE. Sustin, altfel spus, o candidatura cu o certa dimensiune europeana", se justifica acum europarlamentarul PMP.

Nici Paleologu nu o sustine pe Udrea

Udrea, tradata din interior: Un deputat PMP a semnat pentru Iohannis

Un alt membru al partidului pe care il conduce Elena Udrea a anuntat recent ca nu isi va sustine sefa pe linie de partid la scrutinul prezidential.

"Am semnat pentru Iohannis. Am iesit in cartier si am intalnit pe cineva care strangea semnaturi. Daca puteam semna pentru doi, as fi semnat si pentru Monica Macovei", a declarat Teodor Paleologu, intr-o emisiune televizata.

Acesta a tinut sa atraga atentia asupra faptului ca "la alegerile prezidentiale nu votam un partid, votam o persoana care sa fie presedintele Romaniei".

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Campanie Elena Udrea Alegeri Prezidentiale 2014, #Campanie Monica Macovei Alegeri Prezidentiale 2014, #Elena Udrea Alegeri Prezidentiale 2014 , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014