Udrea: Daca voi castiga alegerile prezidentiale, il voi schimba pe Ponta

Duminica, 24 August 2014, ora 19:17
3436 citiri
Udrea: Daca voi castiga alegerile prezidentiale, il voi schimba pe Ponta

Presedintele PMP si candidatul la Presedintia Romaniei, Elena Udrea, declarat duminica, la Resita, ca, daca va castiga alegerile, in cel mult o saptamana de la instalarea la Cotroceni, il va schimba pe Victor Ponta din functia de premier.

Udrea, candidat oficial la prezidentiale: Voi continua luptele lui Traian Basescu

"Daca voi fi aleasa presedinte, cel mult intr-o saptamana voi face o majoritate parlamentara, care il va demite, prin mecanismul motiunii daca nu va pleca singur, pe Victor Ponta. Pe mine ma intereseaza sa schimb acest Guvern care de doi ani si-a demonstrat pe pielea romanilor slaba pregatire, incompetenta si lipsa de responsabilitate.

Sunt un politician suficient de puternic, cu zece ani de cariera, incat sa-l schimb pe Victor Ponta, imediat ce ajung presedinte, cu un premier care sa aiba viziune economica si care sa stie care sunt masurile ce pot aduce prosperitate acestei tari, de la reduceri de taxe si impozite, la absorbtia de fonduri europene pentru a genera locuri de munca, de la a dezvolta proiecte de infrastructura, la managementul intreprinderilor de stat, care trebuie sa fie unul performant, nu unul clientelar. Sunt lucruri pe care un om cu viziune si un om de buna credinta le poate pune in practica", a afirmat Udrea.

Traian Basescu: Categoric o sustin pe Elena Udrea la prezidentiale

Ea a sustinut ca pentru a avea sustinere politica si capacitatea de a mobiliza sprijinul in Parlament, este suficienta vointa sa si forta pe care o va avea ca presedinte nou ales. In ceea ce priveste viitorul premier, acesta trebuie, in opinia sa, sa fie unul care sa aiba viziune si sa isi doreasca acest lucru.

"Sunt foarte multi oameni, politicieni sau nu, care stiu ce ar trebui facut in Romania, un plan simplu, referitor la sistemul de taxe si impozite, in asa fel incat sa dam drumul la cresterea economica, la absorbtia fondurilor europene si la crearea de noi locuri de munca. Este important ca acel om sa isi doreasca toate acestea si sa fie partenerul meu. Eu va asigur ca pot lucra aproape cu oricine care e de buna credinta si intelege mecanismele economice", a mai spus Elena Udrea.

Ea a exclus o posibila colaborare in turul al doilea cu social-democratii si a spus ca se bazeaza pe voturile liberalilor.

"Disputele au fost intre lideri, cu oameni, nu cu electoratul, nu cu partidul in sine, iar asa cum spuneam, liderii se schimba din functii. Nu judeci un partid intreg dupa greselile pe care le fac liderii. De aceea, spun ca am toata disponibilitatea pentru un parteneriat cu PNL, dupa alegeri, si chiar in turul al doilea, cand sper ca electoratul PNL sa imi ofere in intregime sustinerea. Nu am avut niciodata un conflict cu electoratul acestui partid. Am avut, asa cum spuneam, de-a lungul timpului, disensiuni cu liderii partidului", a adaugat Elena Udrea.

Presedinta PMP spera sa atraga electoratul care isi doreste "cu adevarat" ca din noiembrie tara sa continue sa mearga pe un drum de reforme si al modernizarii. Elena Udrea spune ca are sansa sa atraga electoratul feminin si crede ca este momentul ca si in Romania o femeie sa ajunga in cea mai inalta functie din stat, sa fie presedinte.

"De asemenea, sper sa atrag electoratul tanar. (...) Conteaza enorm cate sperante isi pun acesti tineri in mine, pentru ca sunt, intr-un fel, un reprezentant al generatiei lor", a mai spus Udrea.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Elena Udrea presedintie, #Elena Udrea Victor Ponta , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014