Udrea, gata de prezidentiale: Il pot bate pe Ponta! Ce spune despre demisia lui Diaconescu

Luni, 18 August 2014, ora 14:34
9435 citiri
Udrea, gata de prezidentiale: Il pot bate pe Ponta! Ce spune despre demisia lui Diaconescu
Foto: Realitatea Tv

Elena Udrea a comentat luni demisia lui Cristian Diaconescu din partid si anuntul acestuia de a intra ca independent in cursa prezidentiala, presedintele Partidului Miscarea Populara mentionand ca e gata sa isi asume candidatura pentru cea mai inalta functie in stat.

"Regret decizia domnului Cristian Diaconescu de a candida independent, de a pleca din PMP, cu atat mai mult cu cat maine (marti - n. red.) convenisem sa avem o dezbatere in interiorul partidului si sa decidem prin vot care e cea mai buna solutie pentru PMP la prezidentiale.

Este si statutar lucrul acesta, Cristian Diaconescu a fost doar propus, nu si votat, iar statutul PMP spune ca votul se da in Colegiul National, orice partid isi doreste sa mearga cu cel care este cea mai buna solutie. Si PMP isi doreste sa mearga cu candidatul care poate aduce cele mai multe voturi. Era necesara, legitima, statutara competitia interna si dezbaterea de maine", a declarat Elena Udrea.

Aceasta a precizat ca e gata sa isi asume candidatura la Presedintia Romaniei si a apreciat ca il poate invinge, in toamna, pe Victor Ponta.

Cristian Diaconescu demisioneaza din PMP. Va candida independent la prezidentiale

"Suntem pregatiti de aceasta campanie, de aceasta competitie, si eu ca presedinte al PMP sunt pregatita sa-mi asuma candidatura la presedintie. Asa cum spun de mult timp, sunt candidatul care-l poate invinge pe Victor Ponta. Il pot bate pe Victor Ponta in orice competitie. Vom avea o dezbatere maine si vom vota, pentru ca asa spune statutul PMP, dupa care partidul intra in linie dreapta in pre-cammpanie si apoi in campanie", a adaugat Udrea.

Cristian Diaconescu: Imi strang singur semnaturile pentru presedintie

Presedintele PMP a mentionat ca spera sa aiba sustinerea presedintelui Traian Basescu si ca se va consulta cu seful statului dupa sedinta de marti a PMP.

"Ca si presedinte al PMP eu l-am propus. Am considerat ca era cea mai buna solutie. Toate partidele au decis sa mearga cu candidatii care sunt aflati in situatia de a aduce cele mai multe voturi. Isi fac acele calcule corecte, obiective. Suntem un partid care are nevoie sa obtina cat mai multe voturi. Faptul ca partidul face o evaluare este un lucru absolut normal atunci cand vezi ca lucrurile nu merg asa cum vrei tu", a incheiat Elena Udrea.

Cristian Diaconescu a anuntat, luni, ca demisioneaza din Partidul Miscarea Populara si va candida in calitate de independent la alegerile prezidentiale din toamna.

Diaconescu a precizat ca ramane membru al Fundatiei Miscarea Populara, al carui presedinte este.

Revolta in PMP Cristian Diaconescu: Imi duc candidatura pana la capat cu sau fara sprijinul unui partid

Saptamana trecuta, candidatura lui Cristian Diaconescu a fost contestata de colegii de partid. Potrivit presedintelui Organizatiei de Femei a PMP, Ruxandra Dragomir, fostul consilier prezidential are probleme in strangerea de semnaturi, pana in prezent reusind sa adune doar 7.000, desi sunt necesare 200.000 pentru inscriere in cursa prezidentiala, iar tinta partidului este chiar mai mare - 300.000.

In acest context, Elena Udrea a declarat o zi mai tarziu, ca, in opinia sa, Romania este pregatita sa voteze o femeie la presedintie, adaugand ca va avea sustinerea presedintelui si ca se vede in turul 2 impreuna cu candidatul stangii.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Elena Udrea candidat prezidentiale, #Cristian Diaconescu demisie PMP, #Cristian Diaconescu demisie Udrea reactie , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014