Elena Udrea va fi audiata joia viitoare in Comisia parlamentara de ancheta

Miercuri, 12 August 2009, ora 15:54
1250 citiri
Elena Udrea va fi audiata joia viitoare in Comisia parlamentara de ancheta

Comisia care ancheteaza modul in care au fost cheltuite fondurile publice de Ministerul Turismului a decis sa o audieze pe Elena Udrea joia viitoare, a anuntat miercuri presedintele forului, liberalul Ludovic Orban.

Presedintele Comisiei de ancheta in cazul Udrea, Ludovic Orban, anuntase, marti, la finalul lucrarilor, ca joi vor fi audiati angajatii Ministerului Turismului implicati in procedurile de achizitie ale institutiei, iar ministrul Elena Udrea va fi invitat atunci cand Comisia va considera necesara prezenta acesteia, adaugand ca deputatii nu au inca "o privire de ansamblu asupra procedurilor derulate de Minister".

In urma audierilor de marti, Ludovic Orban a concluzionat ca informatiile primite de la reprezentantii mass-media reflecta o lipsa de transaprenta a Ministerului in privinta furnizarii informatiilor de interes public.

"A fost semnalata problema site-ului, este ciudat ca marea majoritate a contractelor care au starnit suspicini au fost postate pe site, nu dupa ce au fost semnate, ci dupa ce au aparut articole jurnalistice sau dupa ce s-a constituit Comisia de ancheta. Acest lucru reflecta deja o lipsa de transparenta in ce priveste furnizarea de informatii de interes public prin site" a spus liberalul.

Caietul de sarcini pentru contractul cu Eurosport, modificat de doua ori

Deputatul PNL a adaugat ca a sesizat o serie de aspecte care arunca semne de intrebare asupra legalitatii si corectitudinii desfasurarii unor proceduri de achiztie.

"A fost prezentata modificarea caietului de sarcini de doua ori pe parcursul unei proceduri de achizitie in cazul incheierii unui contract de publicitate internationala in valoare de 1,2 milioane euro. S-a constatat ca nu exista nici proceduri de achizitie nici pe site, nici la solicitarea oficiala a jurnalistilor, pentru o serie de contracte, cum sunt cele trei incheiate in aprilie, pentru publicitate, sarbatorile pascale in Bucovina si "Lumina la malul marii", a prezentat Orban

Potrivit lui Orban, la audieri au fost prezentate o serie de elemente care pun la indoiala legalitatea desfasurarii procedurii de selectare a partenerului in cazul evenimentului "Lumina la malul marii", concertele organizate de Paste de 1 si 2 mai.

Pe de alta parte, Ludovic Orban a declarat ca activitatea Comisiei de ancheta a intampinat "mici rautati si mici frecusuri" din partea conducerii Camerei Deputatilor, pe care insa le vor depasi.

"Am fost surprins de faptul ca nu ni s-a mai pus la dispozitie sala in care ne-am inceput activitatea si in care si-a desfasurat activitatea Comisia de ancheta in cazul Ministerului Tineretului si Sportului. Am inteles ca este sala de primire a presedintelui Camerei, am luat-o ca atare" a spus Orban, adaugand ca presedintele Anastase nu a avut primiri in cursul zilei de marti.

In plus, potrivit liberalului, Comisia va trebui sa apeleze la experti exteriori institutiei, desi s-a aratat convins ca exista experti si in aparatul de lucru al Camerei, dupa ce conducerea forului a anuntat ca nu poate pune la dispozitie astfel de personal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Comisie ancheta Udrea, #Elena Udrea audiata , #comisie ancheta