Orban: Elena Udrea nu este un ministru ca toti ceilalti

Miercuri, 23 Septembrie 2009, ora 21:22
3091 citiri
Orban: Elena Udrea nu este un ministru ca toti ceilalti
Foto: Antena3

Presedintele comisiei parlamentare care a anchetat modul in care Ministerul Turismului a cheltuit banii publici, Ludovic Orban, a remarcat, miercuri, ca ceea ce se poate vedea clar este ca Elena Udrea nu este un ministru oarecare, ea avand privilegiul sa vorbeasca de la tribuna Guvernului.

"Ministrul Udrea nu este un ministru ca toti ceilalti ministri. Udrea are doua corpuri de control, unul in cladirea CFR si unul in cladirea Palatului Victoria. Asa ca nu ma mira faptul ca premierul i-a pus la dispozitie tribuna Guvernului", a spus Orban, la Antena3.

Liderul PNL a dezvaluit si ca, pe parcursul activitatii comisiei, i-a trimis doua scrisori oficiale premierului Emil Boc in care ii solicita sa o determine pe Udrea sa coopereze, insa nu a primit nici pana acum raspuns.

"Comisia de ancheta s-a adresat prim-ministrului cu doua scrisori oficiale. In prima i-am solicitat sa-i dispuna presedintelui ANI sa abroge un ordin ilegal si in a doua i-am solicitat ca in calitate de sef al Executivului sa o determine pe ministrul Udrea sa colaboreze la activitatea comisiei.

Nu am primit din partea premierului niciun raspuns la aceste adrese oficiale. As prefera sa ajungem intr-o tara in care sa nu conteze numele primului ministru, ci sa conteze Constitutia si legile tarii", a mai spus Orban.

Adevarul iese ca uleiul la suprafata si minciuna are picioare scurte

Plin de maxime si cugetari, Orban s-a aratat increzator ca se va face dreptate si ca adevarul va iesi la suprafata.

"Nu exista procedura de achizitie pe care am cercetat-o care sa nu incalce legile. Adevarul iese ca uleiul la suprafata si minciuna are picioare scurte. Sa va dau un exemplu: declaratia conform careia a obtinut gratuit productia clipului de la BRD.

Dupa lupte seculare am intrat in posesia protocolului si am constatat cu stupoare nu doar ca acel clip nu era gratuit, dar ca Ministerul Turismului s-a angajat sa promoveze sigla, numele, marca unei companii private, care nu a fost aleasa printr-o procedura de achizitii legale. Si promovarea acestei sigle sa se faca pe spatii private achizitionate de Ministerul Turismului de unde credeti? Din bani publici, bineinteles", a exemplificat Ludovic Orban.

Nici Primaria Adunatii Copaceni nu se afla in situatia in care este MT

Orban a spus ca intreg ministerul este guvernat de haos, o astfel de situatie nemaifiind intalnita nici macar la Primaria Adunatii Copaceni.

"Nici macar Primaria din Adunatii Copaceni nu se afla in situatia in care se afla Ministerul Turismului. Sase luni de zile in Ministerul Turismului nimeni nu stia ce trebuie sa faca, a fost o harababura generalizata, nu existau fise ale posturilor...", a spus Orban.

Cat despre plangerea penala depusa de Udrea pe numele sau si al altor membri ai comisiei, Orban spune ca nu are ce comenta, pentru ca este stupida.

"Ce sa vorbim despre o plangere penala stupida, care se bazeaza pe comiterea unei infractiuni, pentru ca inregistrarea a fost facuta printr-o infractiune. Doi - manipularea este grosolana. Ziua in care s-a facut inregistrarea a fost singura zi in care a fost la comisie un reprezentant al PD-L, Mircea Toader", a mai spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni seară, 22 aprilie, la Ploieşti, referindu-se la rocada candidaţilor PSD şi PNL, că aceştia se schimbă precum...
#Ludovic Orban, #Elena Udrea tribuna Guvern, #procedura achizitii Ministerul Turismului, #Emil Boc Comisie Udrea , #comisie ancheta