Ziare.com

PD-L nu va avea reprezentanti in Comisia de ancheta Udrea

Luni, 27 Iulie 2009, ora 20:02

   

PD-L nu va avea reprezentanti in Comisia de ancheta Udrea
Viceliderul grupului deputatilor PD-L, Doinita Mariana Chircu, a declarat ca partidul sau nu isi va delega niciun reprezentant in Comisia de ancheta privind modul in care Ministerul Turismului a cheltuit banii alocati programului "Romania, Land of Choice".

Deputatul Doinita Mariana Chircu a declarat ca democrat-liberalii din Camera Deputatilor nu vor vota, intr-un fel sau altul, constituirea Comisiei si nici nu-si vor delega vreun reprezentant in Comisie.

"Nu putem fi alaturi de cei care si-au propus sa execute public pe ministrii cabinetului Boc. Totusi, vom fi in sala pentru a nu fi acuzati ca nu exista cvorum datorita absentei noastre. Nu vom face parte nici din Comisie pentru ca este o mascarada, iar cei care participa la ea se vor acoperi de ridicol", a declarat Chircu pentru NewsIn.

Deputatii PSD+PC si PNL solicita verificarea, printr-o Comisie de ancheta, a modului de cheltuire de catre Ministerul Turismului a banilor publici destinati campaniei de promovare "Romania, Land of Choice", dar si de gestionare a banilor in alte campanii ale ministerului condus de Elena Udrea.

"Daca la inceputul acestui an, doamna ministru Elena Udrea se plangea ca detine un buget mic si cheltuieli la fel de mici, ca prevede un buget limitat pentru publicitate, iar campaniile de acest gen vor fi exclusiv pentru promovarea destinatiilor turistice, dupa sase luni asistam la un dezmat pe bani publici prin alocarea unor fonduri impresionante pentru programe ale caror obiective nu vizeaza in niciun caz interesul national", se arata in solicitarea de constituire a unei Comisii de ancheta in cazul ministrului Elena Udrea.

Deputatii acuza netrasparenta in derularea diverselor campanii si programe, ale caror detalii au devenit cunoscute doar in urma "unor presiuni mediatice", dar si "risipirea unor sume importante de bani pentru promovarea propriei imagini".

Totodata, in solicitare se arata ca "ministerul condus de doamna Elena Udrea a incheiat o serie de contracte, prin negociere directa sau prin indicarea clara a beneficiarului, astfel ridicand o serie de semne de intrebare in legatura cu legalitatea acestor acte".

Solicitarea a fost semnata, in final, de 46 de deputati PNL si 20 de deputati PSD+PC.

Conducerea Camerei Deputatilor a decis, luni, ca solicitarea de infiintare a Comisiei de ancheta care il vizeaza pe ministrul Turismului sa fie dezbatuta in plenul Camerei in cea de-a treia sedinta din sesiunea extraordinara, care va incepe la ora 18.30.

Sursa: rNews

Articol citit de 501 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor